Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 25/09/2023

La sorprenent dieta miracle de Jabari Parker: l'Instant Replay de l'ARA

La nova estrella del Barça s'ha preparat com cal per a la nova temporada

2 min
Jabari Parker durant el partit contra el Joventut

BarcelonaEncara va perdut tàcticament, però Jabari Parker va ser el màxim anotador d'un Barça que va encetar la Lliga Endesa amb una victòria contra el Joventut (95-79). L'aler pivot, que va acabar amb tres triples, va sumar 10 dels seus 13 punts en un últim quart en què va evidenciar la seva qualitat. El jugador, que fa uns anys abusava del fast food, va canviar l'estiu passat la seva dieta i es va introduir en la meditació per oblidar les lesions i preparar-se com cal per a la seva primera temporada a Europa.

Rubén Prey, el substitut de Joel Parra... fora de la pista

Des dels temps de Demond Mallet, els jugadors del Joventut fan un animat ball a la porta del vestidor. Joel Parra era l'encarregat habitual de liderar la performance abans de cada partit, però el seu fitxatge pel Barça va deixar vacant el paper protagonista. El seu substitut ahir va ser Rubén Prey, un jove que va renunciar a les propostes de diferents universitats nord-americanes, que li oferien 450.000 euros, per seguir formant-se a la Penya. Al Palau Blaugrana es va quedar fora de la convocatòria.

Jaka Lakovic, entrenador del Dreamland Gran Canària.

Un eslovè que parla català, botxí del Baxi Manresa

Un tercer quart massa ofensiu del Dreamland Gran Canària va penalitzar el Baxi Manresa, que va tornar a oferir un joc ràpid i atrevit (97-92). El botxí de l’equip manresà va ser Jaka Lakovic, un entrenador eslovè que parla perfectament català. Casat amb l’exjugadora Helena Boada, l’ara tècnic del conjunt canari es va proclamar l’any 2010 campió de l’Eurolliga amb el Barça. La seva metamorfosi de la pista a la banqueta està sent molt exitosa. Apunteu el seu nom.

Els jugadors del Bàsquet Girona celebrant la victòria a València.

El Bàsquet Girona troba el seu Míchel particular

Després d’una pretemporada difícil, el Bàsquet Girona va estrenar dissabte la Lliga Endesa amb una victòria a la pista del València Basket (85-89). Salva Camps va superar amb nota la seva estrena a la banqueta de l’equip català. L’entrenador debutant va fer un plantejament tàctic que va sorprendre els locals. Els aficionats gironins somien que el tècnic pugui repetir el bon rendiment que Míchel, que també era un desconegut, està donant a la banqueta del conjunt de futbol.

stats