Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 23/04/2022

La Penya recupera la personalitat perduda (76-70)

L'equip verd-i-negre supera l'Unicaja al Palau Olímpic

2 min
Derek Willis

BadalonaEl Joventut de Badalona va recuperar bona part de la seva personalitat perduda en el primer partit després de la destrempada europea de dimarts. La Penya va superar l’Unicaja (76-70) i es va assegurar la seva participació al play-off pel títol de la Lliga Endesa. Carles Duran, que va imposar la seva estratègia, va utilitzar el jove Zsombor Maronka per començar a imaginar solucions per competir sense Vladimir Brodziansky, que es perdrà el que queda de temporada. A més, Derek Willis (14 punts, 5 assistències i 4 rebots) va fer un pas endavant en una nit en què l’equip verd-i-negre va repartir 19 assistències.

Tot i dominar el rebot, les pilotes perdudes es van convertir en una llosa per a l’Unicaja durant uns primers 20 minuts molt irregulars de l’equip malagueny. La Penya, amb el pla de partit més clar al cap que el seu rival, va aprofitar un bon segon quart per arribar al descans amb un avantatge de 13 punts (42-29).

La màxima diferència local va ser de 16 punts (56-40), però el Joventut de Badalona no va ser capaç de tancar el partit i l’Unicaja va saber trobar arguments per refer-se en el marcador i arribar als últims deu minuts amb tots els escenaris oberts (58-54). Tot i els esforços del conjunt visitant, la Penya va saber mantenir el cap fred en un últim tram de partit de gran risc. Pau Ribas, que va acabar amb 14 punts, va ser el jugador que va transmetre més seguretat quan el seu equip es va quedar sense Guillem Vives, eliminat per faltes personals. Les decisions finals de l’escorta badaloní van ser totes encertades.

Dos reptes d’alçada

El Baxi Manresa visita (17 h, Movistar) la pista del Bitci Baskonia. El Barça, per la seva banda, juga al Palau Blaugrana contra el Lenovo Tenerife (18.30 h, #Vamos). El partit arriba en un moment incòmode per al conjunt culer, que dimecres ha de reprendre l’eliminatòria europea contra el Bayern Munic (1-1).

stats