Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 12/06/2022

Un clàssic sense Pablo Laso per decidir el campió

Un Madrid sense el seu entrenador visita un Barça amb ganes de repetir títol

2 min
Sarunas Jasikevicius i Chus Mateo

BarcelonaEl Barça i el Reial Madrid obren aquest dilluns (21 h, #Vamos) una final de la Lliga Endesa apassionant. La lluita pel títol estarà marcada per l’absència a la banqueta de Pablo Laso, que va patir fa uns dies un infart. “S’està recuperant molt bé i això és el més important. Pot fer una vida normal i la notícia és que està perfecte”, assegura Chus Mateo. L’entrenador ajudant del Reial Madrid no va voler concretar com es comunicarà amb el tècnic basc durant els partits ni per a quan està prevista la seva reaparició.

La final, prevista al millor de cinc partits, no es pot analitzar sense recordar la victòria del Reial Madrid en l’últim clàssic. L’equip blanc va sorprendre el conjunt blaugrana a les semifinals de l’Eurolliga en un partit que va canviar l’estat d’ànim de les dues plantilles. “La final serà molt difícil perquè la juguem dos dels millors equips d’Europa, dos rivals que ens coneixem molt. El Palau Blaugrana pressiona molt i tenir avantatge de camp és important, sempre és millor jugar a casa”, reconeix Sarunas Jasikevicius. L’entrenador té previst tornar a descartar Dante Exum. “Cada partit és diferent. Hem d’estar preparats per patir i per reaccionar. La clau és adaptar-te a cada partit i trobar les peces que necessites per superar els moments difícils”, explica.

La gran preocupació del Barça és el joc interior del Reial Madrid, ja que Brandon Davies no passa pel seu millor moment i tant Sertaç Sanli com Pierre Oriola arrosseguen problemes físics. “El joc interior del Madrid ens farà mal, però hem de saber reaccionar”, diu Saras. La debilitat de l’equip blanc, en canvi, s’ha de buscar en una posició de base en què acumula molts jugadors lesionats. “Hem tingut un any complicat, amb molts alts i baixos i moltes variables que ens han fet dubtar. Si hem arribat fins a la final és perquè l’adversitat ens ha unit. N'hem sortit reforçats. La lliçó és seguir junts en els moments complicats”, analitza Mateo.

Nico Laprovittola

“Som dos grans equips que ens coneixem molt. La diferència la marcaran els detalls. Hem de jugar bé i amb concentració. Quan fem el nostre joc, som un equip molt difícil de vèncer”, assegura Nico Laprovittola, a qui Jasikevicius està utilitzant de director de joc en els últims partits. L’argentí no hi veu cap problema. “Tota la vida he jugat de base i és la meva posició natural. Més enllà que aquesta temporada he jugat molt al costat de Calathes, no m’he sentit estrany”, afegeix.

El Madrid, amb confiança

El Madrid, que ha tingut més dies per descansar i preparar la final, arriba als dos primers partits de Barcelona amb confiança. “Els dos equips arribem bé i som dels millors d’Europa. Estem motivats i tenim moltes ganes d’afrontar la final. Esperem estar a l'altura i competir fins al final. Estem preparats per fer un bon bàsquet”, reconeix Mateo. “Volem disfrutar i jugar un bon bàsquet. Arribar fins aquí no és fàcil i, passi el que passi, volem donar-ho tot. Hem tingut molts lesionats, però sempre hem aconseguit aixecar el cap”, avança Edy Tavares, pivot del Reial Madrid.

stats