Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 21/06/2023

"Vinícius? Ara hem de parlar nosaltres": Jasikevicius aixeca la veu contra els insults racistes a Nnaji

Un seguidor del Reial Madrid va desqualificar el pivot del Barça

2 min
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça

BarcelonaAlguns aficionats del Reial Madrid van insultar els jugadors del Barça abans del tercer partit de la final de la Lliga Endesa. Tal com recull el periodista Ernest Macià (Catalunya Ràdio) en un vídeo, un dels seguidors de l'equip blanc va deixar anar comentaris racistes contra James Nnaji, pivot de l'equip blaugrana.

"Vull parlar sobre el que ha passat amb James Nnaji aquí abans del partit. És lamentable, crec que és una cosa que no pot ser. Sento parlar molt de Vinícius i ara hem de parlar nosaltres sobre què passa. Això s'ha d'aturar. Això no va, suposo, amb els valors del Reial Madrid i els seguidors del Reial Madrid. Hem d'estar molt enfadats amb això. D'acord? M'és igual que sigui un jugador del Reial Madrid, del Barça o de qualsevol altre equip. Això no pot ser. Cal controlar-ho i cal lluitar contra això i lluitarem contra això. Més important que el títol és això", va dir Sarunas Jasikevicius, l'entrenador del Barça.

James Nnaji

El Barça ha emès un comunicat "per condemnar, enèrgicament, els insults racistes patits pel jugador del primer equip de bàsquet, James Nnaji, abans del tercer partit de la final de la Lliga Endesa disputat a la pista del Real Madrid. El club, que ja ha posat en coneixement de la competició els fets succeïts, espera una resposta ferma i exemplar per part de l’ACB, en contra de qualsevol abús racial o verbal".

L'ACB també ha emès el seu comunicat. "L'ACB lamenta profundament els greus insults proferits per uns individus als jugadors del Barça quan baixaven de l'autocar a l'exterior del WiZink Center, on es va jugar el tercer partit de la final. Un cop recollits els vídeos existents, que circulen per TV i xarxes socials, l'ACB ha traslladat aquesta tarda tota la informació a la Comissió Antiviolència. L'ACB vol reafirmar el ferm compromís contra el racisme, la xenofòbia, la violència i la intolerància a l'esport".

"Són coses que no poden passar. No importa de quin equip sigui el jugador. Idiotes n'hi ha a tot arreu, però hauria d'haver una sanció", ha explicat Joan Carles Navarro en declaracions a Catalunya Ràdio.

stats