Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 19/05/2018

Adam Hanga fa volar el Barça Lassa a la tercera posició (70-71)

Un espectacular tap de l'hongarès permet a l'equip blaugrana aconseguir la victòria a València

i
àlex Gozalbo
2 min
Fernando San Emeterio i Adam Hanga

BarcelonaUn espectacular tap d’Adam Hanga sobre Bojan Dubljevic li va permetre al Barça Lassa aconseguir la victòria a la pista del València Basket (70-71). Tot i que encara queda una jornada, el triomf li assegura a l’equip blaugrana la tercera posició a la classificació. El conjunt culer va ser capaç de recuperar un desavantatge d’onze punts a la Fonteta. “El més important és que hem guanyat. Jo havia fet un partit horrorós, però al final he pogut ajudar l’equip amb un tap decisiu”, va analitzar l’aler hongarès, que va reconèixer que el rendiment dels culers ha perdut pistonada en les últimes setmanes, especialment fora de casa.

Svetislav Pesic, que va descartar Phil Pressey i va tenir les baixes de Rakim Sanders, Pierre Oriola i Kevin Seraphin, va fer debutar el nouvingut Jalen Reynolds. “La clau ha estat la motivació de l’equip perquè el Barça havia perdut a la Fonteta sis vegades consecutives”, va opinar el tècnic serbi, que va criticar l’arbitratge que va rebre un Ante Tomic que va ser eliminat per cinc faltes personals. “No sempre li tenen el respecte que es mereix”, va deixar anar. Quan el Barça Lassa es va quedar sense el pivot croat, Thomas Heurtel va assumir el lideratge del seu equip. Un tir lliure del base francès, que va acabar amb 15 punts, va desfer l’empat a 22,9 segons del final i el marcador ja no es va moure, ja que el València Basket va malbaratar el seu últim atac.

El Divina Seguros Joventut, per la seva banda, visita aquest diumenge (12.30 hores, Multi Liga Endesa) el Delteco GBC amb la tranquil·litat de la permanència aconseguida la passada setmana. L’equip basc alinearà Asier de la Iglesia, un jugador afectat per esclerosi múltiple.

Belgrad acull la final de l’Eurolliga

El Fenerbahçe i el Reial Madrid disputen aquest diumenge (20 hores, Esport3, #0 i Movistar Deportes) la final de l’Eurolliga a Belgrad. Si l’equip turc aconsegueix la victòria, Zeljko Obradovic sumarà deu títols de la màxima competició europea. Luka Doncic (19 anys) es va convertir ahir en el jugador més jove de la història que és designat com a MVP de la temporada.

stats