LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 23/05/2015

Defensar la segona plaça, únic objectiu del Barça en l'últim partit

Els blaugranes s'asseguraran el segon lloc guanyant, tot i que també podrien obtenir-la amb una derrota combinada amb una ensopegada de l'Unicaja contra el Bilbao (18 h)

Efe
2 min
Víctor Sada i Álex Abrines durant la final de la Regal Lliga Catalana, jugada a la Seu d’Urgell.

BarcelonaEl Barça i l'Andorra tanquen demà la primera fase de la Lliga ACB amb un partit que els enfrontarà a tots dos al Palau (18 h), amb un únic objectiu per part local, com és amarrar la segona plaça, encara en joc amb l'Unicaja.

De fet, si el Barça guanya el partit haurà fet seva aquesta segona plaça, encara que una derrota combinada amb una ensopegada de l'Unicaja contra el Bilbao també donaria la segona posició als blaugranes.

Des que van tornar de l'amarga eliminació de l'Eurolliga, el Barcelona s'ha centrat a ajustar l'equip de cara el tram final de la Lliga, i els de Xavi Pascual han signat un espectacular adéu de la fase regular guanyant tots els partits, a l'espera del de demà contra l'Andorra.

Així, en un curt període però intens de triomfs, l'última victòria és la que ha donat esplendor als blaugranes en aquest final de la Lliga regular, ja que el meritori triomf a Màlaga per 61-74 ha permès al Barcelona arribar a aquest últim partit davant de l'Andorra amb tot favorable per fer-se amb una posició que feia setmanes semblava impossible, i així fer valer el suposat avantatge del camp a favor en cas de desempat en els quarts i si arriba a semifinals, mentre que si arribés a la final i s'enfrontaria al Madrid, el factor camp seria per als blancs.

De la seva banda, el Morabanc Andorra visita demà el Palau Blaugrana amb l'objectiu de complicar les coses i donar la sorpresa davant un FC Barcelona que necessita guanyar per acabar segon la fase regular. Els del Principat, amb la permanència assegurada des de fa unes quantes setmanes i en el lloc catorze de la classificació, no es juguen res en el que serà el partit que tancarà la temporada per a ells.

El tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, reconeix que a l'equip li està costant mantenir la intensitat en els últims dies. "Sembla que vam acabar la lliga contra el Sevilla -quan es va certificar la permanència- però quedaven tres jornades més i hem d'acabar bé, som professionals i hem de donar una bona imatge. Espero que estiguem a l'altura per fer un bon partit".

Des que es va aconseguir la salvació, l'equip andorrà ha perdut a la pista del Reial Madrid i a casa contra Obradoiro.

Peñarroya podrà comptar amb tots els seus efectius i adverteix que davant un gran equip com el Barcelona "es tracta d'estar en el partit el màxim de minuts possibles per tenir opcions fins al final. Els equips grans et castiguen els mals moments i poden trencar el partit en dos minuts. Aquí és on ha d'estar la nostra tensió. Intentarem ser fidels al nostre estil de joc".

El partit representarà el retorn del base Víctor Sada -va sortir del club català aquest estiu- a la que va ser la seva casa durant moltes temporades. El jugador rebrà un reconeixement blaugrana en els prolegòmens del partit. També han militat al Barça altres dos jugadors del MoraBanc: Jordi Trias i Nathan Jawai.

Els dos equips s'han enfrontat aquesta temporada dues vegades amb triomf per al Barcelona. En la final de la Lliga Catalana els de Xavi Pascual van guanyar per 104-93, i a la primera volta de la Lliga ACB, per 56-71.

stats