Lliga Endessa
Esports Bàsquet 24/01/2016

El Barça Lassa no evita la primera volta perfecta d'un sensacional València Basket (91-94)

El Fiatc Joventut i l'ICL Manresa es retroben amb la victòria

Tomás Satoransky / EFE

BarcelonaPartidàs al Palau Blaugrana. El Barça Lassa ha perdut a la pròrroga i no ha pogut evitar la primera volta perfecta del València Basket (91-94), que encara no coneix la derrota a la Lliga Endesa (17-0). L'equip visitant, que ha recuperat un desavantatge d'11 punts, s'ha exhibit en un partit de màxima exigència. La seva segona meitat ha estat sensacional.

Tomás Staronsky, el jugador que ha forçat la pròrroga, ha acabat el partit amb 17 punts i 12 assistències. Xavi Pascual ha tingut les baixes de Carlos Arroyo i Joan Carles Navarro.

Quan perdia per dos punts de diferència (21-23), Xavi Pascual ha arriscat col·locant Sasha Vezenkov com a aler. Durant bona part del segon període, el cinc del Barça Lassa ha estat format per Tomás Satoransky, Àlex Abrines, Sasha Vezenkov, Justin Doellman i Ante Tomic. La tàctica li ha sortit bé i el conjunt culer s'ha construït una renda d'11 punts (40-29). Al descans, 43-35.

Més concentrat que el rival després del seu pas pels vestidors, el València Basket ha capgirat el marcador durant el tercer període (48-51). La màxima renda visitant ha arribat a sis minuts del final i ha estat de set punts (60-67).

El Barça Lassa tenia el partit perdut, però Tomás Satoransky ha forçat la pròrroga amb un triplàs a set dècimes del final (82-82).

En el temps extra, el València Basket ha estat millor. Quan el Barça Lassa perdia per quatre punts, Justin Doellman ha anotat un triple i ha forçat una falta personal, però els àrbitres han revisat la jugada i han donat la cistella de dos punts. Amb 91-94 en el marcador, Shane Lawal ha fallat un triple des de més enllà del mig del camp que hauria forçat una segona pròrroga.

Un total de 6.454 espectadors, uns 200 arribats des de València, han vist el partit en directe, la millor entrada de l'any al Palau Blaugrana.

Triomfs del Fiatc Joventut i l'ICL Manresa

Després de nou derrotes en 10 partits, el Fiatc Joventut s'ha retrobat amb el triomf a la pista del RETAbet.es GBC (70-74). La Penya, que ha arribat a perdre per 10 punts de diferència, ha tingut caràcter i encert per no deixar escapar la victòria. Albert Sàbat ha sumat 15 punts.

Nacho Llovet / EFE

Milovan Rakovic, l'última incorporació de la Penya, aterrarà aquest diumenge a l’aeroport del Prat. El pivot passarà aquest dilluns les proves mèdiques a la Clínica Diagonal a partir de les onze del matí. A la tarda ja s’entrenarà amb l’equip a les ordres de Salva Maldonado.

Els jugadors de l'ICL Manresa celebren el triomf / ACB PHOTO

L'ICL Manresa, per la seva banda, ha aconseguit la seva setena victòria a la pista del Baloncesto Sevilla (67-84). Marius Grigonis i Dejan Musli han estat els millors.