Lliga Endesa
Esports 16/06/2013

El Barça Regal necessita un miracle ja conegut contra el Reial Madrid al Palau (19h)

Xavi Pascual confia en la mentalitat dels seus jugadors, però comença a dubtar de la seva resposta física

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro

BarcelonaExhaust després de disputar 86 partits aquesta temporada i debilitat per les baixes i els no pocs problemes físics, el Barça Regal rep aquesta tarda (19 hores, TV3 i La1) el Reial Madrid amb la necessitat de guanyar per no quedar eliminat. Després del tercer partit de la final de la Lliga Endesa, l’equip blaugrana es troba en la mateixa situació que la temporada passada, obligat a sumar una victòria a Barcelona i una a Madrid (l’any passat l’ordre era l’invers) per reeditar el títol.

“És molt difícil que es pugui repetir el que va passar l’any passat ja que nosaltres arribem com arribem, però intentarem agafar-nos a qualsevol possibilitat que ens donin. Ho deixarem tot i, si s’obre alguna escletxa, intentarem aprofitar-la per colar-nos. Nosaltres estarem preparats i, si apareix una oportunitat, l’agafarem”, diu Xavi Pascual.

Els precedents no afavoreixen el Barça Regal i tan sols un únic equip ha pogut aixecar un 2-1 en contra a una final de la Lliga Endesa. Per combatre l’exuberància física del Reial Madrid, Xavi Pascual necessita tres coses: sumar amenaces ofensives, tancar millor el rebot defensiu i recuperar l’hegemonia en el joc interior. Després de fer una temporada notable, l’aportació de Marcelinho Huertas i Ante Tomic s’ha diluït.

“La temporada és molt llarga i estem cansats, però ara tenim dos partits més i és una excusa que no farem servir quan hi ha un títol en joc. És una situació semblant a la de l'any passat”, explica C. J. Wallace. “Divendres vam fer un bon partit i no va ser suficient. Ens va faltar la intensitat, la concentració i l’encert d’altres moments. Quan vam guanyar el segon partit a Madrid vam cometre l’errada de pensar que el més difícil ja estava fet”, analitza Víctor Sada.

stats