NBA
Esports  /  Bàsquet 05/05/2018

Becky Hammon, la primera dona entrevistada per entrenar un equip de la NBA

Els Milwaukee Bucks es reuniran amb l'assistent dels San Antonio Spurs

i
àlex Gozalbo
2 min
Becky Hammon, a la dreta / SPURS

BarcelonaTal com ha avançat ESPN, els Milwaukee Bucks es reuniran amb Becky Hammon, que es convertirà en la primera dona en ser entrevistada per entrenar un equip de la NBA. Adrian Wojnarowski assegura que la franquícia també valora altres possibilitats, com les d'Ettore Messina, Steve Clifford, Monty Williams o Mike Budenholzer. En total, uns 10 aspirants al càrrec.

Quan va incorporar Hammon als Spurs, Gregg Popovich va ser molt clar: “És qüestió de talent i de capacitat de fer les coses, no de sexes, races o qualsevol altra cosa”. El tècnic va apostar per l'exjugadora pel seu coneixement del joc, la seva ètica de treball i la seva capacitat de comunicació.

LeBron James va dir fa uns dies la seva sobre la possibilitat que una dona sigui primera entrenadora d'un equip de la NBA. "Mireu, al final del dia això és bàsquet. No es tracta de si ets home o dona; si coneixes el joc, el coneixes. Sabeu que soc molt fan de Popovich, així que portar Becky Hammon i posar-la d'assistent significa molt", va dir l'estrella dels Cavs.

Becky Hammon està acostumada a trencar prejudicis. Quan l'any 2008 va anunciar que disputaria els Jocs Olímpics de Londres amb Rússia l'impacte va ser enorme. La nord-americana, que no va ser convocada per la selecció del seu país, no va dubtar i va buscar altres camins per no perdre's el gran esdeveniment esportiu que es disputa cada quatre anys. “Traïdora” va ser l'adjectiu més suau que va sentir. La revista 'ESPN' li va dedicar un article (“Why Becky Hammon isn't a traitor”) per intentar explicar els motius de la seva decisió i ajudar a entendre la seva situació, però no va ser senzill. “No espero que tothom m'escolti o m'entengui”, va dir.

stats