Esports Bàsquet 18/07/2021

Els Bucks acaricien l'anell després d'assaltar Phoenix (119-123)

L'actuació estel·lar d'Antetokounmpo deixa els Bucks a només una victòria de proclamar-se campions de la NBA

ARA
2 min
Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo, P.J. Tucker i Jrue Holiday celebren la victòria davant els Phoenix Suns

Els Milwaukee Bucks, liderats per Giannis Antetokounmpo, han conquerit Phoenix aquesta matinada amb una esplèndida actuació (119-123). Si dimarts aconsegueixen la victòria a la seva pista, es proclamaran campions de la NBA per segon cop en la seva història. A les seves vitrines només hi ha el títol del 1971. Ara els de Wisconsin tindran l'opció d'obtenir el preuat anell de campió davant del seu públic mig segle després.

El contundent triomf dels Bucks va sorgir del fantàstic rendiment del seu trio estel·lar: Giannis Antetokounmpo (32 punts, 9 rebots, 6 assistències), Khris Middleton (29 punts i 7 rebots) i Jrue Holiday (27 punts i 13 assistències). Van fer realitat els somnis dels seus aficionats i van catapultar l'equip a completar el sorpasso momentani a la final, després que Phoenix obtingués les primeres dues victòries. Després de dominar el partit amb mà ferma des del segon quart, els Bucks van arribar al tram decisiu amb tot per decidir: 119-120 però amb possessió local a només 29 segons per a la botzina. Els instants finals van ser d'infart. La defensa dels Bucks va poder robar la pilota i en el contraatac Antetokounmpo va anotar i va ser objecte de falta; tot i fallar el tir lliure, va recuperar el rebot per assegurar el triomf, sentenciat amb dos tirs lliures de Middleton.

Després d'aquests últims 30 segons tan trepidants, Antetokounmpo va demanar calma i serenor per afrontar la gran final que els espera dimarts a Milwaukee. "Hem de seguir en el present i continuar sent humils tant com puguem. Quan aquest equip és humil, és molt perillós", va manifestar el grec. Amb la gran remuntada a la sèrie final de la NBA dels de Milwaukee (2-3), l'eufòria és majúscula. L'estrella de l'equip, però, demana prudència: "Som a un partit de ser campions, a un partit de ser història d'aquest esport, de quedar-nos-hi per sempre. Ningú ens ho pot prendre. I poder fer-ho davant de les nostres famílies i els nostres fans és una cosa gran", va admetre després del matx.

Encara que va demanar cautela, Antetokounmpo també va instar a "gaudir del moment" i a assaborir un triomf tan important com el de Phoenix abans de posar-se a treballar per al sisè duel, que pot marcar una fita històrica per al conjunt de Milwaukee.

stats