Bàsquet - Copa del Rei

La fórmula Saras viu el moment més delicat

Renovació aparcada, estil de lideratge en qüestió i un títol menys per al tècnic lituà del Barça de bàsquet

3 min
Sarunas Jasikevicius

BadalonaLa inesperada derrota als quarts de final ha fet mal a Can Barça. Després de les decepcions de la Lliga, l'Eurolliga i la Supercopa, la Copa és el quart títol consecutiu que se li escapa a un equip construït per omplir les vitrines del museu del club. Les mirades es concentren en Sarunas Jasikevicius. L'entrenador, que va canviar l'estat d'ànim de la secció culer, rep ara la majoria de les crítiques. Ningú dubta dels seus coneixements tàctics, perquè la seva ment és privilegiada per llegir el bàsquet, però la gestió del grup no té el mateix consens.

El Barça va estudiar l'estiu passat la possibilitat d'incloure una figura per fer de pont entre Saras i el vestidor, una mena de Manel Estiarte adaptat a les característiques del bàsquet. El tècnic va fer autocrítica i va intentar ajustar la seva manera de fer, reduint les esbroncades públiques i modificant la planificació amb l'objectiu que l'equip arribés bé al segon tram de la temporada. La gestió de Cory Higgins i Nikola Mirotic, dos jugadors clau que sortien d'una lesió, es va fer amb molta cautela.

Tot i que la classificació a la Lliga Endesa, on comparteix la primera posició amb el Reial Madrid, i l'Eurolliga, on és tercer a una victòria del líder, és bona, l'eliminació contra l'Unicaja de Màlaga ha accentuat els dubtes sobre la poca regularitat de l'equip, que ha deixat perdre massa partits que tenia ben encarrilats. La situació contractual de Saras no ajuda a tenir estabilitat. El tècnic blaugrana acaba contracte a l'estiu, però fa uns dies va explicar al Què t'hi jugues! (SER Catalunya) que el club encara no li havia presentat una oferta per renovar. “No ho sé, no puc parlar gaire, intentaré fer la meva feina de la millor manera possible. No depèn tot de mi, cal centrar-se en el bàsquet. Si ens hem assegut a negociar? No hem parlat. No em preocupa la situació, només penso en l'equip i en fer una bona temporada", va dir.

Uns dies després, el lituà va ser preguntat al Tu diràs (RAC1) per la mateixa qüestió. "Hem decidit no parlar-ne. Passi el que passi, el Barça i jo estarem bé. Hem de saber com i amb qui es pot treballar i després prendre decisions", va afegir Jasikevicius, que intueix que l'oferta de renovació anirà lligada als resultats esportius i serà a la baixa. Ni Josep Cubells, ni Joan Carles Navarro ni Mario Fernández van fer declaracions després de la derrota de dijous.

Joan Carles Navarro, Rubén Guijarro i Juanan Morales

Jasikevicius no troba la tecla perquè el Barça competeixi amb regularitat. "Com a entrenador, la responsabilitat és tota meva. No he aconseguit que els nostres jugadors entenguessin que això era una final. No aconsegueixo que tanquem els partits. La paraula regalar em cansa molt, però estem regalant molt", va analitzar l'entrenador lituà, que va lamentar les faltes personals comeses pel seu equip quan ja estava en bonus. "No podem fer tantes faltes personals en l'últim quart", va reconèixer.

"Parlar i millorar"

"No et puc dir com fer front al que queda de temporada. Ara cal fer la maleta i anar-nos-en cap a casa. Ens asseurem amb el cos tècnic i amb els jugadors per parlar i millorar. El pitjor és que el meu discurs serà molt semblant avui, demà i demà passat. No aconseguim fer el pas següent", va resumir. Amb gairebé tantes pèrdues (12) com assistències (15), el Barça no va ser regular contra l'Unicaja. Tot i exhibir coratge en el tram final i no rebutjar la responsabilitat quan la pilota cremava, Nico Laprovittola i Nikola Mirotic van estar lluny del seu nivell habitual. "Estic tocat perquè hem perdut una opció de guanyar un títol. És una derrota que fa mal. Al Barça se'l valora per quants títols ha guanyat. Quan es perd, et deixa un mal gust de boca. Ara queda molt de temps fins que puguem tornar a lluitar per un títol, però soc optimista. Som capaços de capgirar la situació. Hem d'estar més units que mai i lluitar pels títols que queden. Confio en el Barça", assegurava Mirotic.

Tot i augmentar els ingressos relacionats amb el ticketing, la secció de bàsquet del Barça també haurà d'afrontar els pròxims mesos una retallada del pressupost. Alguns jugadors, com Kyle Kuric, a qui el Reial Madrid vol incorporar, ja tenen ofertes d'altres clubs.

stats