Bàsquet - Copa del Rei

El millor Joventut en anys somia en gran (94-81)

La Penya elimina el Baskonia i jugarà les semifinals de la Copa del Rei

2 min
Celebració de Pau Ribas

BadalonaNit per explicar de generació en generació. El millor Joventut en anys va eliminar el Cazoo Baskonia i avui (21.30 h, #Vamos) disputarà les semifinals de la Copa del Rei contra el Lenovo Tenerife. La Penya, un equip farcit de jugadors formats al planter, va oferir un rendiment majúscul. A més, la direcció tàctica de Carles Duran va ser brillant.

El Palau Olímpic va viure un ambient espectacular. Els aficionats de la Penya van respondre creant un ambient engrescador digne de les millors èpoques del club. El bressol del bàsquet va aparcar la seva fama de poc sorollós per deixar-se la veu durant l’eliminatòria dels quarts de final.

El partit va començar fent pujada per a la Penya, que no va trobar el seu lloc durant uns primers cinc minuts massa cruels. L’equip verd-i-negre va fallar els set primers tirs que va intentar contra un Baskonia que va saber explotar la solidesa de Rokas Giedriatis. A més, Guillem Vives va cometre dues faltes personals a les primeres de canvi. El conjunt basc va aprofitar l’escenari per construir-se una renda de 13 punts (4-17).

La reacció badalonina va arribar amb la irrupció de Pau Ribas. La seva experiència va servir per tranquil·litzar el joc i trobar millors opcions de tir. La seva combinació d’ordre i rauxa va estabilitzar les revolucions. L’impuls es va traduir en un parcial de 10-0 que va ajustar el marcador (14-17). El Joventut va anar apujant les seves prestacions, igualant el nivell físic del rival. L’equip català va aconseguir igualar el marcador als 17 minuts de partit (32-32).

Tot i no comptar amb els punts de Markus Howard, que va fallar els tres tirs que va intentar durant la primera meitat, el Baskonia va sumar 42 punts durant dos primers quarts plens d’intensitat. El Joventut va perdre una mica de pistonada just abans del descans, quan tres defenses dolentes van penalitzar la Penya (35-42).

Joel Parra, després d'anotar un triple

Hellenson va augmentar la seva incidència en el joc a l’inici d’un tercer període que va servir perquè el Joventut recuperés el desavantatge de set punts i aconseguís col·locar-se per davant en el marcador (47-44). La preocupació va arribar quan Howard va començar a sumar punts. Quan el nord-americà agafa ritme anotador, el nivell ofensiu del Baskonia es multiplica, ja que les defenses rivals han de dedicar-li molts esforços.

Jugant sense por, els catalans van anar creixent de la mà de jugadors com Joel Parra. Animada per una graderia que va fer patxoca, la Penya va obrir una escletxa d’onze punts en el tram final del tercer quart (68-57). La cinquena falta personal de Howard va descol·locar un Baskonia que va perdre la batalla del rebot. La diferència va créixer fins als 17 punts quan faltaven sis minuts per al final (82-65).

El Gran Canària, eliminat

El Lenovo Tenerife va superar el Gran Canària (89-73) i va accedir a les semifinals amb molta més facilitat del que s’havia imaginat.

stats