Bàsquet - Copa del Rei

El bon rotllo del Baxi Manresa aterra a Granada

L'equip bagenc vol traslladar el seu estat d'ànim a l'eliminatòria contra el Barça

3 min
Chima Moneke fent-se una fotografia amb els aficionats del Baxi Manresa

BarcelonaEl Baxi Manresa vol traslladar aquest divendres (21.30 h, #Vamos) el seu estat d'ànim a la Copa del Rei de Granada. L'equip bagenc, que disputarà els quarts de final contra el vigent campió, el Barça, està protagonitzant una temporada majúscula practicant un bàsquet que encomana bon rotllo. El ritme de joc i l'energia del conjunt entrenat per Pedro Martínez han permès que el club torni a trepitjar un torneig que veia des de la televisió des de l'any 2004. “Les últimes temporades ens havíem quedat molt a prop de disputar la Copa del Rei. L'any passat ens vam quedar fora per un partit que no vam poder disputar per culpa del coronavirus. La temporada anterior vam quedar vuitens i no vam entrar perquè se'ls va acudir convidar l'Estudiantes. La sensació que tinc és que ens ho mereixíem. Me n'alegro molt per nosaltres, però encara més per la gent que ens segueix i ens acompanya. L'estabilitat econòmica ens ha ajudat a nivell intern, ja que ens permet a la gent del despatx i de la pista treballar amb tranquil·litat i fer les coses amb coherència”, analitza Xevi Pujol. El director esportiu més jove de la Lliga Endesa ha construït una plantilla que fa patxoca.

"El nivell de joc que estem oferint no me l'esperava, però hem encaixat una sèrie de peces que es retroalimenten. Els entrenadors han fet una feina brutal perquè tot encaixi i per minimitzar les nostres mancances. La confiança ajuda. L'afició que tenim ens ha empès en moltes situacions i quan juguem a casa tenim un extra d'energia", analitza Pujol, que l'any 2004 va disputar la Minicopa, el torneig per a jugadors infantils que s'organitza de manera paral·lela a la Copa del Rei. "Una de les coses més importants és el nucli de jugadors nacionals que tenim. Antigament no teníem la capacitat de retenir-los o no s'hi feia una aposta. Ara tenim Dani Pérez, Guillem Jou o Yankuba Sima, que aposten per nosaltres a mitjà-llarg termini. Això ens ajuda molt. Que Rafa Martínez tornés després de la trajectòria que ha tingut també és un valor afegit. A més, Dani García està en creixement i es creu molt el projecte". Tenir gent tan implicada i un cos tècnic amb continuïtat ajuda molt a poder adaptar els jugadors que venen nous. "És llei de vida que no puguem mantenir alguns jugadors i haver de fer canvis cada estiu, però ells són clau per tenir constància, una filosofia de joc i una manera de fer les coses. Això és bàsic per adaptar els nous i guanyar-los per a la causa", resumeix el director esportiu de l'equip de moda.

Copa del Rei de Granada

Juampi Vaulet no va poder viatjar amb l'expedició del Baxi Manresa perquè va donar positiu en un test PCR i, a més, l'equip bagenc està pendent de l'evolució de Chima Moneke i Ismael Bako, dues peces fonamentals que arrosseguen problemes físics. El Barça, que aquesta temporada ja ha perdut dues vegades contra ells, no se'n refia. "He après molt de Pedro Martínez. Els seus equips juguen un bàsquet molt atractiu. El Baxi Manresa exhibeix un ritme molt alt i la seva duresa física brilla. Haurem de sortir a la pista concentrats, i igualant la seva intensitat", diu Sarunas Jasikevicius, entrenador d'un conjunt blaugrana que no podrà comptar amb Cory Higgins.

stats