Bàsquet - Copa del Rei

El projecte culer imposa el seu relat als despatxos

Cubells, Navarro, Fernández i Del Campo lideren una aposta guanyadora

2 min
Mario del Campo, Sarunas Jasikevicius, Joan Carles Navarro i Mario Fernández

BarcelonaDes que Joan Carles Navarro, Mario Fernández i Mario del Campo es van fer càrrec del projecte del Barça de bàsquet, l’equip ha guanyat dos títols de la Copa del Rei, un de la Lliga Endesa i s’ha proclamat subcampió de l’Eurolliga. L’única decepció va ser la derrota a la Supercopa Endesa, on el conjunt blaugrana no va saber concretar una diferència de 19 punts contra el Reial Madrid. “Conec Navarro des de fa 20 anys i les coses ens aniran bé”, va dir Sarunas Jasikevicius quan l’exjugador va substituir Nacho Rodríguez als despatxos. La profecia s’ha complert.

El projecte culer rutlla i la imatge dels jugadors cantant l'himne blaugrana amb uns aficionats culers que van viure quatre dies en minoria a Granada quedarà com un dels records d'un títol que costarà d'oblidar. Com va passar el 2010, quan el Barça es va proclamar campió a Bilbao al superar el Madrid a la final, Joan Laporta va tornar a viure com a president un gran èxit de l’equip de bàsquet a la Copa del Rei. "El trofeu és blaugrana i ho és gràcies a l'esforç i esperit de sacrifici. Hem viscut un diumenge complet", va opinar el màxim dirigent.

“L’equip és compacte i equilibrat, està desplegant un joc atractiu amb una defensa molt forta i un atac cada vegada més potent. Malgrat tenir les baixes de Higgins, Abrines i Oriola, l’equip va tirar endavant durant moltes setmanes. La comunió entre tots els jugadors és un factor clau i l’aportació de Sarunas Jasikevicius és decisiva. El soci està molt identificat amb el projecte i aquest és un altre dels factors que ajuda a enfortir la trajectòria del nostre equip”, diu a l’ARA Josep Cubells, president de la secció de bàsquet del Barça.

Nikola Mirotic

"Encara ens queden moltes coses a fer, és el primer pas. No hem començat gens bé. Han posat el llistó molt alt. Tal com hem començat el partit, té molt mèrit", assegura Navarro. "La Copa del Rei és un torneig esportiu, però s’ha convertit en un esdeveniment social i això era un risc perquè et treu de la concentració i les dinàmiques habituals. Hi ha molts protocols i activitats paral·leles que són diferents. El més important era mantenir el focus en el que és important, que és el que passa a la pista. Un dels nostres objectius a Granada era que el nostre llenguatge es mantingués com a esportiu”, analitza Fernández, un director esportiu que s’ha convertit en la mà dreta de Navarro.

Pablo Laso, resignat

Tot i competir bé, el Reial Madrid es va quedar sense un altre títol. "Hem fet una molt bona feina, però no hem trobat la qualitat ofensiva en els moments decisius. L'última penetració de Deck ens hauria servit per empatar el partit. Arribàvem amb molts jugadors al límit i estic molt satisfet del seu rendiment", va analitzar Pablo Laso, que es va quedar sense Ádám Hanga per lesió per disputar els últims segons de la final.

stats