Eurolliga
Esports Bàsquet 29/11/2013

El Barça no s'arronsa contra el Fenerbahçe Ülker (94-81)

L'equip blaugrana, que ha arribat a dominar per 24 punts de diferència, s'ha classificat per disputar el Top-16

Bostjan Nachbar

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha recuperat la seva millor versió per tombar el Fenerbahçe Ülker (94-81), un equip que encara no havia perdut cap partit a l’Eurolliga, i s'ha assegurat la classificació per disputar, un any més, el Top-16 de la màxima competició europea.

Xavi Pascual ha reduit la rotació a nou jugadors i ha augmentat el temps en pista d’algunes peces clau. Kostas Papanikolaou i Bostjan Nachbar, per exemple, han començat el partit com a titulars i no han estat substituïts fins al minut 12. Un fet inèdit. Els dos extrangers, que s'han combinat per anotar 19 punts en el primer període, han impulsat un Barça amb l’autoestima alta que ha arribat a dominar el partit per 24 punts de diferència (52-28) gràcies a una bona defensa i a una successió d’atacs tan curts com variats.

Zeljko Obradovic ha reaccionat jugant amb Nemanja Bjelica de 'quatre' i allunyant els jugadors interiors del Barça de la zona. A més, el tècnic ha donat els galons a Bo McCalebb, que ha eixugat la renda, deixant-la en dotze punts al descans (52-40). La pressió del Fenerbahçe Ülker no ha decaigut i l’equip turc ha arribat a situar-se a quatre punts de distància (59-55), però el conjunt blaugrana ha tret el caràcter que tantes vegades se li ha demanat aquesta temporada per reconduir la situació i assegurar-se la victòria.