Eurolliga
Esports Bàsquet 17/04/2015

L'Olympiacos treu el Barça de bàsquet de la pista (63-76)

L’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga es complica per a un equip blaugrana que necessitarà guanyar a Atenes per no quedar fora de la 'final four' de Madrid

Justin Doellman / EFE

BarcelonaEl Barça no ha pogut imitar el Reial Madrid, que ha recorregut a l’èpica per treure endavant un partit de dificultat extrema que perdia per 17 punts de diferència contra l’Anadolu Efes (90-85), i ha perdut contra un Olympiacos que ha sabut endurir l’eliminatòria i treure els culers de la pista (63-76). L’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga es complica per a un equip blaugrana que necessitarà guanyar a Atenes per no quedar fora de la 'final four' de Madrid.

L’Olympiacos ha arribat a tenir una renda de 14 punts (13-27) durant una primera meitat en què el Barça va fallar 13 dels 16 tirs de dos punts que ha intentat. La intensitat defensiva de l’equip grec ha esborrat el joc col·lectiu d’un conjunt blaugrana que tan sols ha repartit dues assistències en 20 minuts. Desesperats amb el criteri arbitral, els jugadors culers tan sols han pogut anotar 25 punts en dos quarts.

Desaparegut dimecres, Vassilis Spanoulis va apropar-se al seu nivell habitual i Georgios Printezis va menysprear qualsevol defensa que no fos la de Maciej Lampe. Ni Justin Doellman ni Bostjan Nachbar han pogut aturar-lo. Sense Brad Oleson, que dimecres va patir un esquinç, el Barça s'ha aferrat a Joan Carles Navarro per arribar al descans amb vida (25-35).

El Barça ha endurit la seva defensa i va retallar la renda visitant (31-35), però l’Olympiacos no és un rival qualsevol i no s'ha deixat impressionar per la posada en escena blaugrana. L’equip grec ha reaccionat, ha mantingut la tranquil·litat en atac i ha arribat a dominar el marcador per 18 punts de diferència (50-68). L’últim esforç local no ha servit per capgirar el resultat d’un partit que el conjunt visitant ha començat a guanyar molts minuts abans. Al final, 63-76.