Bàsquet
Esports Bàsquet 26/07/2023

El bàsquet català no necessita pactes a Manresa

La selecció reapareix contra l'Argentina divuit anys després de l'últim precedent internacional

2 min
Estalades durant la presentació de Catalunya

ManresaDivuit anys després de l'últim precedent internacional, la selecció catalana de bàsquet va reaparèixer amb un partit contra l'Argentina (88-94). La major preparació del combinat visitant, que en uns dies es jugarà la seva presència als Jocs Olímpics de París, va ser evident sobre el parquet, però l'esdeveniment va servir per posar la cirereta al centenari del bàsquet català. Festa grossa al Nou Congost de Manresa, on es van veure aficionats de tots els equips del territori.

"Estic molt content de la resposta de la gent. Organitzar aquest partit era un dels grans reptes que ens havíem marcat per celebrar el centenari i no només ho hem aconseguit sinó que ha sigut tot un èxit. La bona predisposició tant dels clubs com dels jugadors ha sigut clau", assegura Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Pedro Martínez va ocupar el lloc de Salva Maldonado a la banqueta local, ja que el seleccionador català va donar positiu per coronavirus. "El potencial de Catalunya és alt. Hi ha altres jugadors que no han vingut que serien susceptibles de venir. El nivell és molt alt. No et sé dir on la situaríem si competís internacionalment, però seria una selecció supercompetitiva", diu el tècnic del Baxi Manresa.

Facu Campazzo i Lluís Costa

Ricky Rubio, que no va aconseguir el permís de la NBA, i Marc Gasol van ser dos espectadors de luxe d'un partit que no va decebre. Condicionada per la manca de centímetres, Catalunya va proposar un joc ràpid per intentar sorprendre l'Argentina. Durant els primers minuts el combinat local va portar la iniciativa en el marcador, però el pas dels temps va evidenciar que per als argentins aquest és un estiu clau i que la seva preparació i el seu ritme competitiu eren molt superiors.

Amb ganes de trobar equip per a la pròxima temporada, Pierre Oriola va encomanar el seu entusiasme durant una primera meitat molt entretinguda. L'aparició de Facu Campazzo, però, va servir per accentuar la superioritat de l'Argentina, que va arribar al descans amb una bona renda (31-49). El combinat català no va desentonar durant una segona part en què va recuperar bona part del desavantatge.

El Nou Congost es va quedar sense localitats disponibles
stats