Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 09/03/2019

El Madrid imposa galons a Badalona (74-83)

La defensa del campió d’Europa evita el triomf del Divina Seguros Joventut

i
àlex Gozalbo
2 min
Nico Laprovittola i Sergi Llull

BadalonaEl Reial Madrid va imposar galons al Palau Olímpic de Badalona, on va superar el Divina Seguros Joventut (74-83). El bon moment de joc de la Penya, el lideratge de Nico Laprovittola (23 punts i 10 assistències) i l’empenta de 9.912 espectadors no van servir per sorprendre el vigent campió de l’Eurolliga. L’equip blanc, que va mantenir Edy Tavares molta estona sobre el parquet, va asfixiar el rival amb una gran defensa. “El Madrid és el millor equip d’Europa i ho ha demostrat. Hem fet un partit de 9,9, però el rival no ens ha permès més. Tavares ens ha molestat molt i no hem trobat espais. És un interior que fa que qualsevol equip canviï la manera de jugar. Hem estat bé d’esforç i il·lusió, però Rudy ha decantat el partit”, va analitzar Carles Duran, entrenador de la Penya.

Tot i la bona imatge de l’equip verd-i-negre, el tècnic va lamentar la derrota. “No estic content, marxo fotut perquè no m’agrada perdre. Estem fent un bon bàsquet i, si tenim aquest ambient al Palau Olímpic, només ens podran guanyar els millors equips d’Europa. Nosaltres hem de seguir el nostre camí perquè ho estem fent. Ens queden moltes coses per fer”, va opinar el tècnic.

Sense amenaça de tir exterior i amb problemes en el rebot, el Divina Seguros Joventut va patir per seguir el ritme anotador del Reial Madrid durant una primera meitat en què l’equip visitant va arribar a tenir una renda de nou punts. Les pilotes perdudes van impossibilitar que el conjunt verd-i-negre agafés ritme (36-43). La Penya va competir bé i va reduir la diferència visitant en diferents fases del partit, quan es va acostar a tres punts de distància. Cada accelerada local, però, va ser ben resposta per un conjunt blanc molt sòlid. D’un esperançador 46-49, per exemple, es va passar a un 48-60 al final del tercer quart.

L’empenta de Laprovittola va tornar a ajustar el marcador (64-68) a quatre minuts del final, però el Madrid va saber imposar la seva amplitud més gran de recursos. Rudy Fernández (14 punts) va tenir una actuació decisiva. “Hem estat molt sòlids i només hem tingut alguna pèrdua de pilota de més, però dono molta importància a aquesta victòria”, va dir Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid.

stats