NBA
Esports Bàsquet 22/06/2012

LeBron James reescriu la història i guanya el seu primer anell de campió de la NBA (121-106)

L'estrella lidera amb un triple-doble els Miami Heat contra els Oklahoma City Thunder i és designat millor jugador (MVP) de les finals

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaOnze anys després d'aparèixer a la portada de la revista 'Slam' amb tan sols 16 anys, LeBron James ha aconseguit reescriure la història i aconseguir el seu primer anell de campió de la NBA. Els Miami Heat s'han imposat als Oklahoma City Thunder (121-106) en el cinquè partit de la final (1-4) i han liquidat una sèrie de la qual l'aler ha estat designat millor jugador (MVP).

LeBron James, que ha aconseguit el títol a la seva novena temporada a la NBA, ha sumat un triple-doble amb 26 punts, 13 assistències i 11 rebots en un cinquè partit en què ha exercit de líder.

Durant la sèrie final, Erik Spoelstra ha anat trobant aportació d'alguns jugadors secundaris, i aquesta nit li ha tocat a Mike Miller. El tirador havia anotat 8 punts en els quatre primers partits contra els Thunder, i n'ha sumat 23. Els seus triples (7/8) han ajudat a una exhibició anotadora dels Miami Heat, que han arribat a guanyar per 17 punts al segon quart. L'equip local ha anotat 59 punts en els dos primers períodes (59-49).

Els Oklahoma City Thunder han intentat una tímida remuntada a l'inici del tercer quart, però mai s'han apropat a menys de 5 punts d'un rival que ha sabut mantenir la concentració per obtenir una renda, ja definitiva, de 26 punts. Els Miami Heat han acabat anotant 14 triples contra un rival que, arribat l'últim quart, s'ha rendit.

El títol dels Miami Heat és el segon d'una franquícia que es va estrenar l'any 2006.

stats