Bàsquet - Lliga Endesa

La defensa del Barça no s’agafa dies festius (72-96)

i
Àlex Gozalbo
2 min
Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va tancar la temporada regular amb una victòria a la pista del Lenovo Tenerife (72-96) i arribarà a la final four amb bones sensacions. L’equip blaugrana, que disputarà els quarts de final contra el Joventut de Badalona, es va desfer del tercer classificat en un partit que va tornar a posar de manifest el nivell de la seva defensa. El conjunt insular, que té una mitjana de 87,8 punts, tan sols en va poder sumar 72. 

Brandon Davies (16 punts), Nick Calathes (14), Kyle Kuric (14) i Pau Gasol (12) van ser els màxims anotadors d’un Barça que va saber entendre millor les diferents parts del partit. Tot i no repartir tantes assistències com de costum, els percentatges d’encert de l’equip blaugrana van ser excel·lents contra un rival que es va passar la nit pendent dels àrbitres. “Menys durant el tercer quart, en què hem baixat el pistó i ells han anotat 26 punts, hem fet un partit molt seriós. Estem en un bon moment, tan físic com menta, però hem d’aprofitar cada dia per arribar més preparats a la gran prova”, va dir Gasol.

El Joventut de Badalona visita aquest diumenge (12.30 h, Movistar Deportes) un RETAbet Bilbao Basket que es juga la permanència a la Lliga Endesa. L'equip basc, que està entrenat per Àlex Mumbrú, se salvarà si aconsegueix la victòria contra la Penya. Simon Birgander, amb un esquinç al turmell dret, i Arturs Zagars, són baixa. La resta de jugadors estaran disponibles per al tècnic Carles Duran, amb Xabi López-Arostegui i Pep Busquets com a novetats de la convocatòria. "Volem acabar amb les millors sensacions possibles per arribar bé als play-off. En el cas de guanyar, hauríem fet millor segona volta que primera, així que tenim petits objectius per estar seriosos durant l’enfrontament”, diu el tècnic.

El Baxi Manresa, per la seva banda, tancarà una gran temporada regular rebent aquest diumenge (8.30 h, Movistar Deportes) al Nou Congost el TD Systems Baskonia, el vigent campió de la competició. El conjunt del Bages retrà homenatge als 2.405 abonats de la temporada 2020-2021, que veuran el seu nom en la samarreta commemorativa que lluiran els jugadors. A més, alguns també apareixeran als leds del pavelló. Pedro Martínez haurà de fer front, una vegada més, a les baixes, ja que ni Dani Pérez, ni Makai Mason, ni Dani Garcia ni Guillem Jou podran jugar. "No tenim gaires expectatives competitives. El Baskonia és un rival superior i més tenint en compte la situació en què estem. Poder competir seria un gran èxit per a nosaltres davant la situació que tenim", reconeix el tècnic. Qui sí que podrà ser sobre la pista és Melwin Pantzar, base suec que ha arribat aquesta setmana provinent del Valladolid de la LEB Or i que intentarà ajudar l'equip a assolir un triomf que li permeti millorar la posició a la classificació.

stats