Esports Bàsquet 17/05/2015

El Reial Madrid, campió del torneig júnior de l'Eurolliga (73-70)

L'equip del català Paco Redondo s'ha imposat a l'Estrella Roja en la final

Una imatge de la final / EUROLEAGUE

Enviat especial a MadridUn any després de perdre la final de Milà, el Reial Madrid s'ha pres la revenja de l'Estrella Roja i s'ha proclamat campió de l’Adidas Next Generation Tournament (73-70), un torneig paral·lel a la 'final four' de l'Eurolliga que reuneix els millors jugadors júniors d’Europa. Entrenat pel català Paco Redondo, ex de la Penya, l'equip blanc s'ha endut la final amb solvència.

Jonathan Barreiro (19 punts), Santiago Yusta (15 punts) i Luka Doncic (14 punts i 11 rebots), la gran esperança de futur del club, han estat els màxims anotadors de l'equip blanc contra un rival en què ha estacat Aleksandar Aranitovic (26 punts). L'aler de l'Estrella Roja ha fallat un triple sobre la botzina que hauria enviat el partit a la pròrroga.

El Reial Madrid ha arribat al descans amb un avantatge de dos punts (39-37), però ha sabut fer créixer la seva renda durant un tercer període en què ha defensat en zona (59-49). L'Estrella Roja ha eixugat l'avantatge en un últim quart en què no ha pogut capgirar el marcador.

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha vist el partit en directe al Barclaycard Center, on també hi era Rodions Kurucs, el jugador del VEF Riga amb el qual s'ha fixat el Barça. La final ha reunit uns 4.000 espectadors.