Bàsquet - Eurocup
Esports Bàsquet 09/10/2019

Primera victòria del Morabanc Andorra a l'Eurocup davant un ULM molt inferior (97-78)

Un parcial de 13-2 a l'inici del segon part, clau per trencar el partit

Carles Alonso
Nacho Llovet

Andorra la VellaPrimera victòria a l'Eurocup del conjunt Morabanc Andorra per 97-78 davant el Ratiopharm ULM alemany, en un partit en què els del Principat van ser molt superiors al rival. Al primer quart el Ratiopharm ULM, gràcies a un 4 de 6 en triples, va saber aguantar el joc irregular del Morabanc. Els andorrans no estaven còmodes i això va comportar que s'acabés el primer quart amb un ajustat 21-22. L'inici del segon va ser clau, perquè un parcial en els primers tres minuts de 13-2 dels andorrans va trencar el partit i va permetre al conjunt d'Ibon Navarro jugar amb tranquil·litat, i que tots els jugadors disponibles tinguessin minuts per així fer gaudir el públic assistent a la Bombonera. La intensitat defensiva dels andorrans va ser clau com també no abaixar el ritme. Al descans, els locals se n'anaven amb un 51-37 molt significatiu. Eren conscients que duien una marxa més al segon quart i que el seu rival no els havia seguit.

A la represa, el Morabanc Andorra va mantenir la mateixa dinàmica d'intensitat i de llançament exterior. Tothom veia el cèrcol gros i s'hi atrevia. La confiança en el tir exterior és superlativa i així ho noten i ho perceben els jugadors, que a la que poden ho proven. L'avantatge andorrà s'anava incrementant fins a 24 punts, 76-52, el marcador que assenyalava l'electrònic de la Bombonera al final del tercer quart. Els últims deu minuts van ser tot un suplici per al conjunt alemany, que va veure com els locals continuaven dominant tots els aspectes del joc. Amb el 92-72, i a falta de poc més de tres minuts, Ibon Navarro encara hi deixava la veu a la banda demanant intensitat als seus homes. L'ULM va rebaixar la diferència a menys de vint i l'entrenador del Morabanc no parava de donar instruccions: la victòria era clara, però els andorrans en volien més. Controlaven rebots, tirs i assistències, però volien arribar als 100 punts. No va poder ser. Al final va ser 97-78 i la primera victòria a Europa al sac. Dejan Todorovic, amb 15 punts per part del Morabanc Andorra, i Tyler Harvey, també amb 15 per part del Ratiopharm ULM, van ser els màxims encistelladors.