Eurolliga
Esports Bàsquet 15/05/2015

El Madrid no falla i jugarà la final de l'Eurolliga contra l'Olympiacos (96-87)

L'equip blanc es desfà del Fenerbahçe Ülker gràcies a un segon període antològic

àlex Gozalbo
2 min
Andrés Nocioni / EFE

Enviat especial a MadridDos anys després de malbaratar una renda de 17 punts a la final de Londres contra l’Olympiacos, el Reial Madrid es tornarà a jugar el màxim títol europeu contra l’equip grec. El conjunt de Vassilis Spanoulis, que aquest divendres ha remuntat un desavantatge de nou punts contra el multimilionari CSKA de Moscou (68-70), serà l’últim obstacle amb el qual es trobarà l’amfitrió, que diumenge buscarà celebrar un campionat que no guanya des de fa 20 anys. La seva victòria contra el Fenerbahçe Ülker ha estat molt contundent (96-87).

El Reial Madrid, que fa anys que busca la seva novena Eurolliga, ha après de les últimes dues decepcions i l’estiu passat va reforçar l’equip amb jugadors molt físics. Fart d’acumular més elogis que títols, el club blanc va millorar amb múscul un conjunt que ja tenia talent. A més, va modificar la seva preparació per arribar al moment clau menys esgotat que de costum. L’aposta tindrà diumenge la prova definitiva, però de moment fa patxoca i Florentino Pérez s’hi aferra per endolcir un final de temporada massa amarg.

Després d'un primer quart igualat (20-21), Pablo Laso ha recorregut a Andrés Nocioni, que ha desfigurat Nemanja Bjelica (MVP de la competició), i Gustavo Ayón, un jugador al qual va renunciar el Barça, per desequilibrar físicament el partit. L'aposta ha funcionat. El segon període de l'equip blanc ha estat una delícia i la renda local ha arribat a ser de 21 punts (53-32). El Reial Madrid ha repartit 18 assistències, ha anotat 8 triples i no ha perdut cap pilota en uns primers 20 minuts en què ha anotat 55 punts (55-35).

Tot i els esforços del Fenerbahçe, la segona part no ha tingut història i el Reial Madrid s'ha limitat a gestionar una renda que ha arribat a ser de 27 punts (64-37) a l’inici del tercer període. K. C. Rivers ha anotat 17 punts amb 5/6 en triples.

stats