NBA
Esports Bàsquet 13/06/2012

Els Miami Heat, sobrepassats per 'Durantula' (105-94)

Els Oklahoma City Thunder s'han endut el primer partit de la final de la NBA en una nit en què l'equip que lidera Kevin Durant perdia per 13 punts de diferència

Kevin Durant supera Dwyane Wade

BarcelonaEls Oklahoma City Thunder s'han endut el primer enfrontament de la final de la NBA en un partit contra els Miami Heat (105-94) en què l'equip que lidera Kevin Durant perdia per 13 punts de diferència. L'aler, que ha sumat 36 punts (17 en l'últim quart) i 8 rebots, ha tingut la col·laboració de Russell Westbrook (27 punts, 11 assistències i 8 rebots). Serge Ibaka, ex de l'Hospitalet i del Manresa, ha aportat 10 punts i 6 rebots.

LeBron James, que ha aconseguit amb 30 punts la seva màxima anotació en un partit de les finals de la NBA, no ha tingut en aquesta ocasió l'ajuda de Dwyane Wade, que ha sumat 19 punts amb 7/19 en tirs.

El partit ha començat amb dos protagonistes inesperats, Shane Battier i Mario Chalmers, que han anotat 17 dels 29 punts amb els quals el Miami Heat han acabat el primer quart. La renda visitant ha arribat als 13 punts en un segon període en què l'equip que entrena Erik Spoelstra ha sabut completar moltes passades per aconseguir bons tirs.

Després del descans ha arribat la reacció dels Oklahoma City Thunder, que han millorat molt la seva defensa, pressionant totes les línies de passada. Scott Brooks ha sabut canviar la dinàmica del partit gràcies a la feina de jugadors secundaris com Thabo Sefolosha o Nick Collison. Primer han empatat el partit i després han aconseguir una diferència decisiva de 10 punts a poc més de tres minuts del final.

El segon partit de la final es jugarà, de nou al Chesapeake Energy Arena, en la matinada de dijous a divendres (3 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes).