Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 06/02/2021

Demetrius Jackson, energia per pujar un graó

El Joventut estudia si inscriure el seu nou fitxatge per jugar a Múrcia

i
Àlex Gozalbo
3 min
Demetrius Jackson, nou jugador del Joventut de Badalona

BadalonaCarles Duran no sap si podrà comptar amb Shawn Dawson, Albert Ventura i Xabi López-Arostegui per al partit que el Joventut de Badalona ha de disputar aquest diumenge (17 h, Movistar Deportes 1) a la pista de l’UCAM Múrcia. En funció de quina sigui l’evolució dels lesionats, el tècnic de la Penya estudiarà si inscriure Demetrius Jackson, l’últim fitxatge de l’equip verd-i-negre.

La primera cosa que va fer Jackson quan va aterrar a Badalona procedent d’Indianapolis va ser anar a veure el Palau Olímpic. “Són unes instal·lacions molt boniques i estic molt il·lusionat per ser aquí, jugar i competir”, diu el jugador, que alternarà les posicions de base i d’escorta. “Aportaré el que necessiti l'equip: defensa, atac, ser un bon company, competitivitat... Espero ser a tot arreu, adaptar-me en el que faci falta. Donaré tot el que tingui i més per ajudar a pujar un graó”, argumenta Jackson, que ha defensat samarretes històriques com la dels Celtics, els Rockets i els Sixers. "Boston té un gran equip de calibre de campió, històric, amb molts jugadors que han arribat al museu Hall of Fame, trofeus... Va ser espectacular formar part d'algunes franquícies on he estat, he après de grans jugadors, observant-los, parlant-hi i jugant contra ells... Ara estic molt content de competir aquí i veure el talent que també hi ha”, explica. En total, el jugador va disputar 26 partits a la NBA durant quatre temporades, en què també va tenir presència a la D-League.

"La Lliga Endesa és una lliga molt competitiva, la millor d'Europa. Vaig pensar que seria un gran repte per a mi. M'han explicat grans coses sobre la Penya i estic preparat per jugar, competir, posar-me la samarreta i ensenyar què puc fer. També m'han explicat grans coses sobre l'Eurocup. Europa, en general, és nova per a mi, així que estic aprenent sobre la marxa, però intentant divertir-me durant el procés”, afegeix aquest nord-americà de 26 anys, que acostuma a jugar els seus partits amb una bandana al cap.

Demetrius Jackson, amb la bufanda de la Penya

La primera experiència de Jackson a Europa va ser al BC Rytas de Vílnius (Lituània), on tan sols va durar uns mesos. Les seves estadístiques van ser molt bones (13 punts, 8,5 assistències i 4,5 per partit), però el jugador va rescindir el contracte per atendre unes circumstàncies familiars delicades. “Vam començar la temporada amb una plantilla no gaire llarga, però hem tingut mala sort amb lesions de jugadors que ocupen posicions semblants. Això ha fet que alguns jugadors arrosseguin una acumulació de minuts que no els permet aportar l’energia que l’equip necessita. Esperem que l’arribada de Demetrius ens ajudi”, argumenta Juanan Morales, president del Joventut de Badalona.

“Velocitat i constància”

Duran té molt clar quin rol vol que ocupi Jackson a l’equip. “Esperem que ens doni l’energia i la frescor que necessita la línia exterior. Ens pot aportar velocitat, constància i solidesa defensiva, i bon joc en el bloqueig directe”, diu l’entrenador de Vilassar de Mar. L’objectiu del Joventut de Badalona és el d’aconseguir una victòria a Múrcia que els permeti anar a la Copa del Rei de Madrid amb bones sensacions.

“Jugarem contra un equip que, quan té un nivell molt alt, és capaç de derrotar conjunts com el Barça o el Kirolbet Baskonia. Ens posaran les coses molt difícils. L’UCAM Múrcia sempre s’ha caracteritzat per ser un equip físic, excel·lent en el rebot d’atac, una de les nostres deficiències, i juguen molt bé les situacions des de la línia de tres punts. A casa vam estar molt bé contra ells i haurem de ser capaços d’igualar la seva lluita pel rebot, ja que últimament estem decaient físicament i patint molt en aquest aspecte”, analitza el tècnic, que dimarts no va acabar content amb el joc del seu equip a la pista de l’AS Mònaco.

Brandon Davies

Barça i Baxi Manresa, cara i creu

El Barça, que va donar descans a Cory Higgins, va aconseguir la victòria a la pista del RETABet Bilbao Basket (73-90), cuer de la classificació de la Lliga Endesa. Un parcial de 12-30 en el tercer quart va ser decisiu per trencar el partit. El Baxi Manresa, en canvi, va perdre a la pista de l’Herbalife Gran Canària (83-77). L’equip bagenc, que va acusar les baixes, no va poder assegurar una renda de 13 punts i va patir la tercera derrota consecutiva.

stats