'Final four'
Esports Bàsquet 01/04/2011

El Maccabi de Tel Aviv reclama avançar la final de l'Eurolliga o amenaça de no jugar-la

El Maccabi de Tel Aviv demanarà que la final de Barcelona es jugui unes hores abans del previst (si hi arriba), per evitar coincidir amb el solemne Dia del Record als Soldats Caiguts

Redacció
1 min
Els jugadors del Maccabi celebren el triomf contra el Caja Laboral.

BarcelonaLa direcció del Maccabi demanarà als organitzadors de la final four, que es disputarà el cap de setmana del 6 al 8 de maig, que si el seu equip supera el partit de semifinals la final s'avanci a mitja tarda, en lloc de jugar-se a la nit, quan comença al seu país una jornada de dol nacional.

La negativa a jugar la final a última hora del 8 de maig es deu al fet que aquesta nit comença a Israel l'anomenat Dia del Record als Soldats Caiguts, un dels més solemnes del calendari.

"Ja hem dit que no jugarem i em reitero. Intentarem que, si passem, es jugui abans", ha assegurat avui l'històric president de l'equip d'Israel, Shimon Mizrahi, en declaracions als mitjans del seu país. El club ja va anunciar altres vegades que no jugaria en aquest dia, perquè ho va fer fa vint anys en circumstàncies semblants i es va guanyar una sonada crítica que va perjudicar greument la seva imatge local de "l'equip nacional".

Segons els mitjans israelians, el problema va ser plantejat aquests últims mesos a l'Eurolliga i als organitzadors de la final four, que es van negar al fet que la final es jugui el dissabte pels contractes que ja s'han signat amb patrocinadors i cadenes de televisió que retransmetran el partit. Un comentarista del Canal 10 va afirmar que l'Eurolliga va demanar als israelians que cedeixin el seu lloc en la final si no tenen intenció de jugar-la.

stats