Bàsquet - Eurolliga

El Barça torna a la seva versió més insípida

Un Anadolu Efes molt ofensiu frena de manera cruel la ratxa de l'equip blaugrana

2 min
Roger Grimau, entrenador del Barça
  • Anadolu Efes:  Larkin (15), Bryant (6), Thompson (7), Willis (6), Pleiss (17) -cinc inicial-;Beaubois (21), Daum (3), Oturu (16), Clyburn (5), Jones (2) i Oncel. Entrenador: Erdem Can.
  • Barça: Satoransky (3), Brizuela (9), Kalinic (14), Parker (8), Vesely (6) -cinc inicial-;Hernangómez (18), Jokubaitis (14), Da Silva (2) i Parra. Entrenador: Roger Grimau. 
  • Resultats parcials:  18-13 / 24-26 / 30-21 / 26-14
  • Àrbitres: Tomislav Hordov, Ioannis Foufis i Vasiliki Tsaroucha.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Sinan Erdem Sports Hall.

Lluny del Palau Blaugrana, el Barça va recuperar la seva versió més insípida i va perdre a la pista d'un Anadolu Efes que necessita victòries per mantenir les seves opcions de classificar-se entre els deu primers de l'Eurolliga (98-74). L'equip blaugrana va patir la primera derrota del 2024 i va veure frenada de manera cruel la seva esperançadora ratxa de sis triomfs consecutius.

"No hem pogut defensar bé les situacions de bloqueig i continuació i transicions contra un rival que ha jugat molt bé", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador, que va tenir les absències de Nico Laprovittola (molèsties musculars), Àlex Abrines (pubàlgia) i James Nnaji (procés víric), va tornar a utilitzar una rotació molt curta, de tan sols nou jugadors.

Sovint acusat de practicar un joc individualista, l'Anadolu Efes va aprofitar 27 assistències per assegurar-se uns bons percentatges de tir al Sinan Erdem Sports Hall. Quatre jugadors locals van superar els 15 punts. "Hem compartit molt bé la pilota", va reconèixer Shane Larkin. Rokas Jokubaitis i Nikola Kalinic van ser els pocs blaugranes que van competir a bon nivell.

Oscar da Silva

La primera part va ser un intercanvi de punts constant. Tibor Pleiss i Willy Hernangómez van anotar punts amb molta facilitat, aprofitant el poc nivell físic de les defenses rivals (42-39). La situació es va començar a complicar durant un tercer quart en què l'equip turc va anotar 30 punts. A poc a poc, els locals van anar ampliant la diferència. A quatre minuts pel final el partit estava ja sentenciat (94-69). El Barça va rebre 56 punts en una segona meitat per oblidar. “Quan juguem fora de casa, hem de sortir més concentrats i jugar amb més duresa. Hem d’aprendre d’aquesta situació perquè el calendari és difícil”, va dir Hernangómez.

stats