Bàsquet - Eurolliga

Bisturí intern per netejar les males actituds del vestidor del Barça

Roger Grimau aposta pel diàleg per girar full i afrontar el clàssic més inoportú

3 min
Willy Hernangómez, pivot del Barça

BarcelonaEl Barça més fràgil des de l'etapa de Sito Alonso rep aquest dimecres (21 h, Movistar+ Deportes ) el Reial Madrid. El clàssic arriba en un moment incòmode per a l'equip blaugrana, que ha perdut set dels últims deu partits. Les últimes dues derrotes, a més, han estat molt cruels amb un projecte que ha viscut un mes de desembre molt dur. Joan Laporta, president del club, no hi serà a la llotja, ja que està fora de Barcelona per motius personals.

Un dels noms propis del clàssic serà el de Willy Hernangómez, a qui Roger Grimau va deixar a la banqueta durant tota la segona part del partit contra l'AS Mònaco. Tot i que tan sols hi ha cinc jugadors de l'Eurolliga amb un sou més gran, el rendiment del pivot és de moment molt decebedor. La seva mitjana a la màxima competició europea és de 15:56 minuts, 10,9 punts i 4,7 rebots.

Willy Hernangómez: "Vull ser un jugador dominant"

Les principals mancances de l'exjugador del Reial Madrid són defensives. El pivot té problemes per oferir una versió sòlida, especialment en les situacions de bloqueig i continuació dels rivals. "El Barça és un club guanyador, un dels millors clubs del món i guanyar és part del nostre ADN. Estic molt feliç de ser en un gran club com aquest, de poder gaudir jugant cada partit i de sentir-me important. No sé què oferirà el futur, l'única cosa que sé és que soc feliç a Barcelona, vull continuar aquí. Tant de bo continuï molts més anys i guanyi tots els títols possibles cada temporada", assegura Hernangómez, que aspira a oferir una millor versió que la que el va portar a ser designat millor jugador de l'Eurobàsquet del 2022.

"No hi ha guerra"

Després que transcendís una discussió entre Grimau i Hernangómez, el Barça està intentant endreçar el vestidor. "Són coses d'equip, que es donen durant la temporada, són del vestidor i així es quedaran sempre. No és res extraordinari. Es magnifica tot per la situació en què estem. Hi ha pau quan hi ha guerra. No hi ha guerra, hi ha situacions que no ens han agradat. Intento parlar amb els jugadors i que tot quedi clar", assegura Grimau. Xavier Budó, director d'esports del Barça, va presenciar en directe la seva roda de premsa.

"Hi ha hagut actituds, tant dins com fora de la pista, que no m'han agradat. Actituds que no són dignes d'aquest club i de les quals ja s'ha parlat. S'arreglaran i no tornaran a passar. Tots els jugadors han de fer un pas endavant per canviar la mala dinàmica. Confiem en el Roger i en els jugadors: hem de donar una millor versió", resumeix Joan Carles Navarro, mànager general de la secció blaugrana de bàsquet.

El club veu preocupant la situació de l'equip, però encara és reversible. "És cert que en aquest mes de desembre hi ha hagut una sèrie de derrotes, però la primera part de la temporada ha estat molt bona, per sobre de les nostres expectatives. Hem demostrat ser un equip competitiu que podíem guanyar qualsevol rival. És un projecte nou i el Roger Grimau és el nostre referent i ho continua sent a dia d'avui. Crec que està fent una gran feina, som conscients del que exigeix aquesta samarreta i ell està fent tot el possible perquè l'equip flueixi", comenta Navarro.

"Les declaracions de Navarro són correctes. Hem d'aprendre i continuar, concentrar-nos en el que passa a la pista. La relació amb el Roger és transparent i simple. Ell està experimentant moltes coses, però nosaltres l'estem ajudant. Hem de surfejar aquesta situació", opina Nico Laprovittola, un dels capitans de l'equip.

El clàssic també és una prova de foc per a Grimau, que pateix amb la mateixa angoixa que l'aficionat més culer del món les derrotes del Barça. "Em sento fort, em sento bé. Emocionalment no sé si estic trist o capficat, però no ho estic passant bé", confessa l'entrenador, que encara no podrà recuperar Àlex Abrines.

Conscients de la importància del partit, els grups d'animació del Barça començaran els càntics 20 minuts abans del salt inicial. "És evident que la situació que estem passant és dolenta. La imatge que hem ofert en alguns partits no és acceptable. Estem intentant fer aquest canvi, tocar la tecla que ens permeti ser molt més competitius, no abaixar els braços en algunes ocasions, com ens ha passat", demana Grimau, que veu el partit contra el Reial Madrid com el punt d'inflexió ideal per reaccionar.

stats