Bàsquet - Eurolliga

"Guanyar el teu màxim rival sempre et dona un impuls emocional"

Jordi Trias analitza per a l'ARA un Madrid-Barça que decidirà el líder de l'Eurolliga

3 min
Jordi Trias durant l'homenatge als campions de l'Eurolliga del 2010

BarcelonaDurant les sis temporades en què Jordi Trias va ser jugador del Barça, l'aler pivot va viure clàssics de tots els colors. "El d'aquest divendres és un clàssic que no és decisiu però que té un gran valor emocional. L'Eurolliga no és com la Lliga Endesa i no hi ha tanta diferència entre quedar primer o segon de la temporada regular, però guanyar el teu màxim rival sempre et dona un impuls emocional", diu a l'ARA.

Trias, que actualment és analista a Barça TV i col·laborador a Catalunya Ràdio, sap la importància que té un enfrontament així. "Un clàssic és totalment diferent de qualsevol altre partit. Quan jugues molts partits la motivació no és sempre la mateixa. Un Madrid-Barça, en canvi, és un partit diferent i és impossible no estar motivat des del primer minut. Com a català, encara més. Jugar amb la samarreta del Barça contra el Madrid és una sensació que recordaré tota la vida. Un clàssic és un partit diferent i gairebé sempre t'hi jugues alguna cosa. No només hi entra en joc l'aspecte emocional, sinó també el classificatori. La ressaca d'un clàssic, a més, dura més. L'adrenalina sempre costa de gestionar i la càrrega física també acostuma a ser molt alta", diu.

El Reial Madrid i el Barça s'enfronten aquest divendres (20.45 h, DAZN) amb el lideratge de l'Eurolliga en joc. Si l'equip blaugrana repeteix la victòria de fa uns dies al WiZink Center aconseguirà col·locar-se com a primer classificat. Si no, el conjunt blanc obrirà una escletxa de dues victòries amb el rival culer. "A mi em semblen els dos millors equips de l'Eurolliga. Si aquest any no arriben tots dos a la final de l'Eurolliga no hi arribaran mai. Els veig clarament un pas per sobre del Milà, el CSKA i l'Efes. Com a qualitat global, per a mi estan una mica per sobre dels altres aspirants", diu Trias.

A l'exjugador culer el convenç molt l'equip actual. "Aquest Barça m'agrada molt. Després de guanyar la Copa i la Lliga, veig un Barça molt fet, molt consolidat. Ara em fa una mica de respecte la lesió de Cory Higgins [que dilluns serà intervingut de la fasciïtis plantar crònica que té en el seu peu esquerre], però tinc molta confiança en aquest equip, que està fent les coses molt bé. El Reial Madrid, que semblava que estava millor, arriba una mica pitjor. El partit contra el Fenerbahçe va ser una sorpresa, però tenen un equipàs", analitza.

Quan recorda els clàssics que va jugar, a Trias n'hi venen dos ràpidament al cap. "El primer que em ve al cap és la primera vegada que vaig jugar contra el Madrid amb la samarreta del Barça. Va ser a la Supercopa d'Espanya i vam guanyar. El segon és la final de la Copa del Rei en què vam aconseguir el títol i em van designar MVP. El record és inesborrable", confessa. El català s'ho passa molt bé veient jugar Nikola Mirotic. "Els que hem estat a dins encara valorem més el que està fent Mirotic, perquè sabem que difícil que és. Hi ha jugadors molt bons, però ell és molt regular. Té un gran talent i pot fer coses molt diferents, tant al pal baix com a la línia de tres punts. Els seus percentatges i el seu nivell de concentració no baixen mai", explica.

Sarunas Jaiskevicius i Pablo Laso.

Espurnes a les banquetes

El partit serà especial per a Pablo Laso i Sarunas Jasikevicius, que se les van tenir després del clàssic de la Lliga Endesa. Aquell dia el Barça va treure de polleguera un rival que va perdre la concentració amb els àrbitres (75-85). "Sempre intento esprémer el 100% dels jugadors i busco la manera d'exigir-ho sense cap mena d'excusa, però hem d'entendre que no són robots. Tenen la seva vida i has de trobar un equilibri", recorda l'entrenador lituà.

Àlex Abrines està a la part final de la seva recuperació. L’aler mallorquí, que va ser operat el 16 de setembre d’una lesió femoropatel·lar al genoll esquerre, ha tornat a trepitjar el parquet del Palau Blaugrana. Els últims dies ha completat amb els seus companys els primers minuts de l’escalfament de l’equip i a poc a poc va retrobant-se amb el treball a pista. La seva tornada a les pistes, sense cap data fixada, dependrà de l’evolució i les sensacions durant les pròximes setmanes.

stats