Esports Bàsquet / ACB 23/01/2022

El Barça de Saras treu de polleguera el Madrid (75-85)

L'equip blaugrana dona un cop d'efecte a la pista del líder

Celebració del Barça a la pista del Madrid

BarcelonaEl Barça va superar el Reial Madrid en el clàssic de la Lliga Endesa (75-85). L’equip blaugrana va treure de polleguera un rival que va perdre la concentració amb els àrbitres. La regularitat del conjunt culer, que només va perdre quatre pilotes, va ser més sòlida que la d’un rival que va jugar a ràfegues. Kyle Kuric (17 punts) i Sertaç Sanli (17) van ser els màxims anotadors dels visitants. Nico Laprovittola va sumar 9 punts, 6 assistències i 5 rebots.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Nikola Mirotic i, tot i només haver pogut fer un entrenament, l’aler pivot va respondre amb un compromís inqüestionable. Un triple del montenegrí a 20,5 segons del final va servir per sentenciar un partit en què el Barça va tenir les baixes de Dante Exum, per decisió tècnica, i Àlex Abrines i Pierre Oriola, per lesió. “Per a Mirotic i Laprovittola no és fàcil jugar aquí i han estat molt sòlids i concentrats. Hem jugat molt bé i hem trencat el partit, però després hem perdut el cap. Hem d’estar contents perquè guanyar aquí sempre costa i nosaltres no arribàvem en un gran moment de forma”, va dir el tècnic lituà.

Pablo Laso, per la seva banda, va disposar de Rudy Fernández i Edy Tavares. A més, el tècnic basc va fer redebutar a la Lliga Endesa Gabriel Deck. Amb l’arribada de l’aler argentí, el Reial Madrid torna a tenir un equip molt competitiu que aspira a tot aquesta temporada. La seva profunditat de banqueta és molt gran i el seu joc interior, molt potent.

El Barça va aprofitar la punteria de Kyle Kuric per marcar el ritme dels primers minuts del clàssic (10-15), però el Reial Madrid va saber reaccionar per capgirar el marcador amb un parcial de 9-0 (19-15). Edy Tavares va condicionar el joc amb la seva intimidació i la seva contundència ofensiva habitual. La diferència local va créixer fins als sis punts al final del primer quart (24-18).

Brandon Davies va anotar 8 punts en un segon període en què el Barça va seguir el pla de joc previst per Jasikevicius. L’equip blaugrana mai va perdre el pols del partit i va mantenir sempre la concentració contra un rival que va veure com el rival augmentava el seu ordre defensiu per apoderar-se del ritme i tornar a capgirar el marcador (37-42).

Sarunas Jasikevicius

Nico Laprovittola va divertir-se a l’inici del tercer quart, quan va combinar cistelles, recuperacions i assistències per encomanar optimisme al joc d’un Barça que es va construir una diferència de 10 punts (51-61). El Reial Madrid, que es va encomanar a les anades i vingudes de Sergi Llull, les va passar magres per mantenir la producció ofensiva del conjunt culer (54-61).

El Barça va utilitzar la defensa de Sergi Martínez i un parcial de 6-15 per construir-se una diferència de 12 punts a set minuts del final (56-68). La victòria visitant semblava encarrilada, però la defensa del Madrid va ser capaç d’aturar la producció ofensiva de l’equip català. El conjunt culer va estar més de sis minuts sense anotar cap cistella en joc. Els jugadors entrenats per Jasikevicius van utilitzar deu tirs lliures anotats per mantenir les escomeses d’un rival que va pressionar de valent per ajustar el marcador. Distrets amb els àrbitres, els locals no van ser capaços de completar la remuntada i dos triples de Mirotic i Kuric van servir per certificar el triomf.

Nico Laprovittola

Homenatge a Felipe Reyes

El Reial Madrid va aprofitar la primera aturada del partit contra el Barça per homenatjar Felipe Reyes, que l’estiu passat va posar punt final a una carrera de 17 anys.e