04/04/2021

El que hem après de la Georgina

2 min
Pere Porta, Georgina Bahí i Jordi Fàbrega

Durant els últims anys la capital de l’Alt Urgell ha respirat orgull gràcies al Cadí La Seu, un equip que ha utilitzat un bàsquet modern i divertit per aconseguir gestes que pocs imaginaven, com disputar una fase final de la Copa de la Reina o fer una bona feina a l’Eurocup. Una de les paraules més utilitzades dins el vestidor ha sigut diversió. L’equip ha jugat sense por i amb molta confiança en el que feia. L’entrenador ha animat les jugadores a provar coses i elles han respost sense por a represàlies. Totes s’han sentit importants i el joc no ha depès de ningú. 

La gran dificultat ha sigut reinventar l’equip un estiu rere l'altre, ja que el club no podia igualar moltes de les ofertes econòmiques que arribaven. Un dels pocs referents per donar continuïtat al projecte ha sigut Georgina Bahí, una jugadora que ara tanca una vinculació de vuit temporades en dues etapes. “Ni us imagineu el que és mirar enrere i veure el que hem viscut plegats. Venia a la Seu per un any, perquè mai hauria imaginat que seria tan feliç en aquest club”. Així comença la carta que la capitana va dirigir als seus aficionats.

“Hem crescut junts, pas a pas. Ho hem donat tot per superar els entrebancs i hem arribat a fites que mai hauríem imaginat”, diu la jugadora, que als 31 anys té la necessitat de buscar un canvi i viure noves experiències. La Georgina, que durant el confinament va aprofitar per fer puzles, llegir i treure’s un curs d’anglès, deixa un llegat molt potent al Sedis Bàsquet, un club que fa uns dies va reconèixer “una impressionant trajectòria des del respecte, el treball, el lideratge i amb un somriure d’orella a orella”.

Quan era petita, la Georgina era massa alta per fer gimnàstica i el club de futbol no tenia equip de noies, així que va acabar aterrant al bàsquet, un esport del qual es va enamorar ràpidament. “El treball dona els seus resultats, però disfrutar a la pista és molt important”. Aquesta facilitat per encomanar la seva gran passió és una de les virtuts de Bahí, que es va formar al Segle XXI, un centre d’alt rendiment. La capitana, que actualment s’està traient el títol d’entrenadora, serà una formadora exemplar, ja que porta anys liderant des de la calma i l’exemple. Sense estridències. “És important que les jugadores que estem a l’elit puguem transmetre la nostra experiència i els valors que hem anat aprenent durant una pila d’anys”.

stats