Bàsquet
Esports Bàsquet 14/07/2023

"Ens ho passarem de puta mare, ho donarem tot"

Roger Grimau llança un missatge d'optimisme per estrenar nova etapa

3 min
Joan Laporta i Roger Grimau

Barcelona"Cordeu-vos els cinturons, que ens ho passarem bé". Quinze anys després que Pep Guardiola pronunciés la mítica frase que va resumir una era plena d'èxits, Roger Grimau es va presentar en societat deixant una sentència semblant. "Ens ho passarem de puta mare, ho donarem tot i tant de bo portem moltes alegries a l’afició".

Del model lituà al català. Després d'una etapa de tres anys de Sarunas Jasikevicius al capdavant, el Barça de bàsquet obre un nou període en què pretén accentuar el protagonisme dels entrenadors catalans. Grimau és el nou cap visible d'un cos tècnic format per Carles Marco, Víctor Sada, Òscar Orellana i Xavi Beltran. Un dels objectius és potenciar els jugadors joves. "Tant de bo que coses que ja van començar a passar amb el Saras, que és que apareguessin jugadors de la base, continuïn passant. Els conec molt bé, però han de continuar treballant dur. És difícil, perquè som en un club amb molta exigència, que ha de guanyar sí o sí. Hi ha casos especials, que no senten tant la pressió, però hem de ser curosos amb tots", explica Grimau.

"El repte és bèstia, sí, ho sé. Però no hi ha hagut cap repte en la meva vida que no m’hagi fet sentir papallones a l’estómac. Quan el Barça em va venir a buscar, tenia clar que havia de dir que sí. Estic preparat, convençut de poder liderar aquest grup, content, il·lusionat i molt ben acompanyat", assegura Grimau.

Mario Fernández, Josep Cubells, Joan Laporta, Roger Grimau i Joan Carles Navarro

Els fitxatges de Joel Parra, Willy Hernangómez i Darío Brizuela han animat l'entorn culer. "S'està fent un treball extraordinari. Estem fitxant molt bé i lluitarem per tot. Perquè l'objectiu, com no pot ser d'una altra manera, és intentar aconseguir tots els títols. Estic preparat per al repte. El Joel Parra ens donarà energia i entrega, serà una peça clau al Palau en els propers anys. No descobriré res de Willy Hernangómez, amb una qualitat màxima. I després tenim Darío Brizuela, que aportarà aquella màgia amb la pilota", analitza l'entrenador.

Laporta, orgullós

Joan Laporta treu pit de l'aposta. "És un dia molt especial per al club i molt especial per al bàsquet del Barça. Estem molt contents de poder compartir amb tu aquest dia. Ara dones continuïtat a una magnífica carrera esportiva com a jugador i a una gran feina al bàsquet base. És un nou projecte i, tot i que el repte és gros, estem segurs que s'aconseguiran molts èxits. Les teves victòries seran les victòries del Palau i tots pensem que era la millor decisió per al Barça", afirma.

Josep Cubells, directiu responsable de la secció de bàsquet, encara és més contundent. "Comença una nova era. La nostra fita era fer tornar el Barça a l'elit europeu. Això ha passat, amb participacions a la final four i títols nacionals. A més, la gent del bàsquet ha tornat al Palau, a vibrar amb l'equip, a ser fidel. I això per a nosaltres és clau. I ara comença una nova etapa, molt important per a tots els aficionats i aficionades. Una nova era que té l'esperit del 2010", resumeix.

Roger Grimau

El Barça s'ha marcat l'objectiu de rebaixar la massa salarial de l'equip de bàsquet en més de 12 milions d'euros. Dels gairebé 40 milions d'euros invertits aquesta última temporada, el club espera passar a només 27,2. El club encara no ha arribat a un acord de desvinculació amb Nikola Mirotic, però les posicions s'han relaxat les últimes hores. Tal com va avançar l'ARA, el jugador demana 16 dels 22 milions d'euros bruts que té signats, una xifra que representa gairebé el 73% del total. A diferència del que passa amb la plantilla de futbol, les indemnitzacions de les seccions no computen en el fair play. El club està disposat a arribar als 12 milions d'euros.

stats