Bàsquet - Lliga Endesa

L’impacte de Pau Gasol, un registre sense precedents

Pablo Laso utilitzarà Edy Tavares i Vincent Poirier per posar en dificultats el pivot català

i
Àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol

BarcelonaPau Gasol continua batent rècords als 40 anys i amb 18,5 crèdits de valoració en 15 minuts per partit té la millor valoració mitjana per minut en la història dels play-off de la Lliga Endesa. La seva mitjana és d'1,20 punts de valoració per cada minut a la pista, cosa que li permet superar àmpliament les millors marques històriques prèvies, entre les quals destaquen les d’Arvydas Sabonis (0,97), Walter Berry (0,93) i el seu germà Marc Gasol (0,93).

Si es projecta l’estadística de Pau Gasol a 40 minuts, la mitjana seria de 32 punts i 48 de valoració per partit, les xifres més altes en els dos apartats de tots els jugadors a les actuals eliminatòries pel títol, i el límit històric en valoració.

La final comença aquest diumenge

La final de la Lliga Endesa entre el Reial Madrid i el Barça es posa en marxa aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) al WiZink Center, perquè l’equip blanc té el factor pista a favor. El conjunt blaugrana, que aquesta temporada ha disputat les finals dels cinc campionats en què ha participat, busca un títol que tancaria una campanya majúscula.

Pablo Laso utilitzarà Edy Tavares i Vincent Poirier, dos dels interiors més dominants de la competició, per posar en dificultats Pau Gasol. El 21 de juny es compliran vint anys de l’última vegada que el pivot de Sant Boi de Llobregat va disputar un partit d’una final de la Lliga Endesa. Aquell dia el Barça es va endur el títol després d’un tercer partit disputat al pavelló Raimundo Saporta. Una setmana després, els Atlanta Hawks el van escollir en la tercera posició del draft de la NBA i el jugador, que va ser traspassat als Memphis Grizzlies, va obrir una etapa de molt èxit als Estats Units.

stats