Bàsquet
Esports Bàsquet 01/07/2022

Jan Vesely, un desig a prova del temps

El Barça es reforça amb el pivot txec, a qui ja va intentar fitxar fa 16 anys

2 min
Jan Vesely

BarcelonaEl Barça de bàsquet va per feina. Uns dies després d’acabar la temporada, el club blaugrana va anunciar el fitxatge de Jan Vesely. El pivot txec de 32 anys, que s’ha compromès fins al 2025, deixa el Fenerbahçe i canvia Istanbul per Barcelona. “Estic emocionat, una mica nerviós, però molt content de formar part d’un club com el Barça. Tinc ganes de començar i compartir pista amb els meus companys”, va dir.

Declaracions de Jan Vesey

Vesely, que la setmana passada es va acomiadar de l’equip turc, servirà per millorar el joc interior del Barça, l’autèntic maldecap de Sarunas Jasikevicius en un últim tram de la temporada en què l’equip ha fet figa. El club va confirmar fa uns dies que Rolands Smits, Brandon Davies i Nigel Hayes-Davis, que van acabar contracte el 30 de juny, no continuaran a Barcelona. Les següents incorporacions seran les de Tomás Satoransky (30 anys), base dels Washington Wizards que ja va jugar al Palau Blaugrana (2014-16), i Oscar da Silva (23), aler pivot de l’Alba de Berlín. L’últim nom que s’ha afegit a la llista d’objectius és el de Nikola Kalinic.

El nou fitxatge va reconèixer que fa 16 anys va estar a punt de fitxar pel Barça. “N’he estat parlant amb el president. Jo tot just tenia 16 anys, però al final vaig escollir un altre camí”, va avançar Vesely. El pivot va parlar amb Jasikevicius abans de signar el seu contracte. “M’agrada la seva manera d’entendre el bàsquet. Va ser un gran jugador i entén molt bé el joc. És una de les raons per les quals he vingut aquí”, va assegurar.

Vesely ha guanyat fa poc la lliga turca després que el Fenerbahçe superés l’Anadolu Efes per 3-1 en la final. El txec va ser escollit MVP de les finals gràcies a les seves grans actuacions amb 16,2 punts, 6,5 rebots i 23 de valoració de mitjana en els quatre partits disputats. Pel que fa a la seva temporada a l’Eurolliga, Vesely ha disputat un total de 22 partits amb una mitjana de 13,6 punts, 6,1 rebots i 18,2 de valoració, i ha finalitzat la competició com el quart jugador més valorat de la màxima competició continental. “Farem incorporacions de jugadors que il·lusionen, farem canvis en què creiem des de la direcció tècnica perquè tenim molts jugadors que acaben contracte. Hem d’aprendre d’aquesta temporada, hem de millorar la plantilla i parlar de les coses que han de canviar”, va alertar Joan Carles Navarro, mànager general.

Jan Vesely

Tomic continuarà a Badalona

El Joventut de Badalona i Ante Tomic van arribar a un acord per fer efectiva la temporada opcional i ampliar-la a dues més. D’aquesta manera, el pivot croat seguirà defensant els colors de la Penya fins al juny del 2025. La Penya, que es guarda una opció de tall després del segon any, segella la continuïtat d’un dels seus referents i mostra la línia a seguir del projecte després d’una gran temporada.

Tomic, que té 35 anys, va tenir una mitjana de 14,3 punts i 6,6 rebots per partit a la Lliga Endesa. 

============09 Firma Noti (10458590)============

stats