Bàsquet
Esports Bàsquet 30/06/2022

Joan Carles Navarro: "Tots ho podríem haver fet millor"

El mànager general fa autocrítica d'una temporada que ha de servir per aprendre

3 min
Joan Carles Navarro, mànager general del Barça de bàsquet

BarcelonaDesprés d'una temporada discreta, Joan Carles Navarro ha fet balanç amb una entrevista a Barça TV. El mànager general s'ha sincerat amb una anàlisi molt completa. "La temporada ha tingut de tot. Hem fet set mesos bons, però tal com ha acabat la temporada estem tristos per com vam començar. Vam ser un exemple per a tots a l’inici de les competicions, vam guanyar la Copa, i l’últim tram de temporada ha estat dolent, i ha acabat com ha acabat. A partir del play-off contra el Bayern l’equip va anar cap a baix a nivell mental i físic i va perdre confiança. No hem acabat amb un bon feeling i hem de millorar coses de cara al curs que ve”, ha dit l'exjugador.

“Vam acabar primers a la Lliga Regular d’Eurolliga i ACB, amb inicis de rècord... L'equip estava bé i a poc a poc va perdre força. N'hem parlat amb el Saras, amb el cos tècnic i amb els jugadors per tenir més informació i millorar de cara a l’any vinent”, ha reconegut Navarro. El mànager general ha buscat la part positiva: “Una de les coses positives és que portem dos anys seguits a la final four. Amb la dinàmica que portàvem contra el Madrid, perdre contra ells a Belgrad ho va fer més dolorós".

Entrevista a Joan Carles Navarro

El club blaugrana negocia la renovació de Sarunas Jasikevicius, a qui només li queda una temporada de contracte. L'entitat vol aprofitar la negociació perquè l'entrenador, que va ser ratificat el 21 de juny per la junta directiva, es rebaixi el salari. “Tots hem de fer autocrítica, no només els jugadors, també jo i l’entrenador. Saras és part del nostre projecte i ell sap, perquè hem parlat amb ell, que hi ha coses que pot millorar, i segur que ja està pensant com fer-ho”, ha avançat Navarro.

La previsió de la secció de bàsquet és començar a anunciar aquest divendres alguna de les operacions que ja té aparaulades, com l'arribada de Tomás Satoransky, Jan Vesely o Oscar da Silva. L'últim nom que s'ha afegit a la llista d'objectius és el de Nikola Kalinic. Kyle Kuric va confirmar dimecres que seguirà a l'equip blaugrana. Més incerta és la continuïtat de Nick Calathes i Pierre Oriola. “Farem incorporacions de jugadors que il·lusionen, farem canvis en què creiem des de la direcció tècnica perquè tenim molts jugadors que acaben contracte. Hem d’aprendre d’aquesta temporada, hem de millorar la plantilla i parlar de les coses que han de canviar”, ha dit.

La situació de Dante Exum segueix en standby. El jugador australià manté la NBA com a prioritat i a Europa el seu caixet s’ha disparat. Si el jugador vol esgotar els terminis per explorar el seu retorn als Estats Units, la seva continuïtat es descartarà. Si no, Saras estaria encantat de mantenir-lo a l’equip. “La continuïtat d’Exum no està descartada. S’ha adaptat a l’equip, té unn bon comportament, agrada a l’aficionat, però hem d’arreglar altres coses per veure si quadra tot”, ha explicat.

Navarro no ha posat en dubte la continuïtat de Nikola Mirotic. “Estic molt content amb ell perquè ha fet un pas endavant en els moments importants. Volem que sigui el nostre líder, també vull incloure Higgins, que ha estat un any difícil per a ell, però amb Mirotic la gent està molt contenta", ha sentenciat.

Nou sistema al Palau

A partir d'aquest divendres el Barça actualitza les condicions d’ús dels abonaments del Palau Blaugrana. El club aplicarà el Seient Lliure Invers als socis abonats que no assisteixin, cedeixin o alliberin el seu seient en sis partits de la temporada. Si no assisteixen, cedeixen o alliberen la seva localitat en cap partit durant la temporada 2022/23, perdran la seva condició d’abonats al Palau de cara a la temporada 2023/24.

La Lliga Nacional Catalana AON 2022 ACB se celebrarà a Tarragona. El Palau d'Esports serà l'escenari, dimarts 20 i dimecres 21 de setembre, d'aquesta 43a edició. La competició adoptarà novament el format de final a quatre. Les semifinals se celebraran dimarts 20 de setembre i enfrontaran el Baxi Manresa contra el Joventut de Badalona i el Barça amb el Bàsquet Girona. Els guanyadors d'aquests partits es classificaran per jugar la final, que tindrà lloc el dimecres 21 de setembre. Tots els partits s'emetran en directe per Esport3.

stats