Lliga Endesa
Esports 16/09/2014

El Barça de bàsquet despulla el seu projecte

El club blaugrana analitza la planificació per a la temporada 2014-15 i avança que ha iniciat les converses amb Xavi Pascual per a la seva renovació

àlex Gozalbo
2 min
Joan Creus, durant la presentació / GERMÁN PARGA / FC BARCELONA

BarcelonaJoan Creus, secretari tècnic, i Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet, han analitzat aquest dimarts el projecte del Barça de bàsquet per a la temporada 2014-15 i han avançat que han iniciat les converses amb Xavi Pascual per a la seva renovació.

"Aquest any fet uns 14 moviments", ha explicat Joan Bladé. "Aquest any intentem refermar l'aposta pel planter. La mitjana d'edat ha baixat fins als 26,3 anys de mitjana. El Barça és el club que més jugadors (12) ha aportat a les seleccions espanyoles. A més, ha aportat set jugadors a altres seleccions", ha explicat. "No descartem guanyar, però el nostre objectiu és que els jugadors del bàsquet formatiu es formin", ha dit.

"Kostas Papanikolaou ens va dir al juliol que es quedaria. Tenim 30 equips de la NBA amb els quals no podem competir econòmicament", ha explicat Joan Creus. El secretari tècnic ha explicat el cost dels fitxatges de Justin Doellman (74.000 euros), Tomas Satoransky (130.000 euros + variables) i Tibor Pleiss (600.000 euros). DeShaun Thomas ha arribat lliure. El club, que no ha volgut quantificar la desvinculació d'Erazem Lorbek, xifra el traspàs de Kostas Papanikolau es xifra en 1,2 milions d'euros.

Joan Creus també ha analitzat les cessions que ha fet el club. "Marko Todorovic tenia moltes ofertes", ha reconegut. "Mario Hezonja és un jugador del primer equip i estem molt contents amb ell", ha recordat.

Tal com va avançar l'ARA, l'equip blaugrana substituirà el seu preparador físic i Mariano Hontecillas substituirà Toni Caparrós. El Barça tindrà 13 jugadors del primer equip i n'haurà de descartar un cada partit. "Tenim cinc jugadors nascuts l'any 1990 o després", ha dit Joan Creus.

"Els objectius van molt lligats al club: sempre volem estar entre els millors. No ens exigeixen títols, però volem estar entre els millors i lluitar fins al final", ha reconegut Joan Creus.

Xavi Pascual i Joan Carles Navarro

"Xavi Pascual i el seu equip de col·laboradors treballen molt bé. Aquesta temporada tenim un equip il·lusionant. Un cop més tornarem a tenir bon bàsquet al Palau", ha explicat Joan Creus. "Joan Carles Navarro renovarà quan ell vulgui. Tenim jugador per a temps", ha dit.

Segons Joan Bladé, "el pressupost es manté molt semblant al de la temporada passada". El directiu ha avançat que el club ha iniciat les converses amb Xavi Pascual per a la renovació del seu contracte.

Respecte al patrocini, el club català segueix analitzant diferents opcions. "No descartem un patrocinador global per a totes les seccions", ha dit Joan Bladé, que ha recordat l'anècdota que va explicar l'ARA sobre Rudy Gay.

stats