Els bitllets de la 'final four' de l'Eurolliga busquen el millor postor

Tres eliminatòries dels quarts de final de l'Eurolliga es resoldran aquest dimarts a vida o mort

Quim Salvans
2 min
Shane Larkin davant Sergio Llull, durant el quart partit dels quarts de final de l'Eurolliga.

BarcelonaL'Eurolliga acull aquest dimarts una jornada històrica. Fins a tres eliminatòries dels quarts de final de la competició es resoldran a un cinquè partit. Només el CSKA de Moscou ha sigut capaç de fer els deures amb antelació i ser el primer classificat per a la final four de Colònia després d'eliminar el Fenerbahçe (3-0). Al marge del que succeeixi al Palau Blaugrana entre el Barça i el Zenit (21 h, DAZN), el Reial Madrid tornarà a la pista de l'Anadolu Efes (18.45 h, DAZN), i el Bayern Munic visitarà de nou l'Olimpia de Milà (20.45 h, DAZN).

Ningú donava crèdit a un cinquè partit entre l'equip de Pablo Laso i el d'Ergin Ataman. Els turcs, després d'abusar del conjunt blanc en els dos primers partits, van donar un cop damunt la taula i van deixar clar que no hi havia color en aquesta eliminatòria. Ningú s'esperava que el WiZink Center presenciaria dos duels en què Sergi Llull i companyia mostrarien les vergonyes dels turcs. El Reial Madrid ha sigut capaç d'aferrar-se al caràcter i remuntar dos partits que tenien pràcticament perduts, amb uns últims quarts d'escàndol.

Usman Garuba ha aprofitat les lesions que pateixen els merengues i s'ha convertit en l'home més transcendental del tècnic basc. El jove jugador de només dinou anys apunta a les catorze primeres posicions del draft de la NBA i pica a la porta de la selecció espanyola per als Jocs Olímpics de Tòquio. La Pantera d'Azuqueca, com és denominat, ha desquadrat tots els esquemes de l'Anadolu Efes gràcies a la seva capacitat per defensar qualsevol rival. Una prova de foc per a les estrelles Shane Larkin i Vasilije Micic, que hauran de competir els quaranta minuts per evitar una tragèdia –cap equip ha remuntat mai un 2-0–. Tota la pressió per a l'equip d'Istanbul.

L'eliminatòria més igualada

D'altra banda, el Bayern Munic també ha sigut capaç de capgirar la seva situació. El conjunt alemany va perdre els seus dos primers assalts, un amb una cistella a l'últim segon, contra l'Olimpia de Milà. De la mà de Vladimir Lucic, exjugador del València Bàsquet, i de Wade Baldwin IV, la sensació d'aquesta Eurolliga, els bavaresos han aconseguit sobreposar-se a un resultat molt desfavorable contra una plantilla dissenyada per alçar el títol.

Els italians compten amb autèntiques estrelles de la competició com són Sergio Rodríguez, Malcolm Delaney i Luigi Datome –un equip molt superior al conjunt alemany–. En tot cas, el bon joc dels homes d'Andrea Trinchieri ha prevalgut al llarg dels últims dos partits a l'Audi Dome. Un bon exemple que un equip guanyador no s'aconsegueix només amb jugadors que brillen amb llum pròpia. Màxima expectació a la capital de la Llombardia.

stats