Bàsquet - Eurolliga

“Set anys sense una 'final four' és massa temps”

Liderat ara per Navarro als despatxos, el Barça busca tornar a l’elit europea

i
Àlex Gozalbo
3 min
Joan Carles Navarro, nou mànager de la secció de bàsquet

BarcelonaEl Barça busca aquest dimarts (21 h, DAZN) una victòria contra el Zenit que li permeti tornar a disputar, set anys després, una final four de l’Eurolliga. L’última vegada que l’equip blaugrana va arribar a les semifinals del torneig Xavi Pascual, ara rival a la banqueta del conjunt rus, n’era l’entrenador. Era l’any 2014 i Joan Carles Navarro i Àlex Abrines van ser dos dels jugadors que no van poder evitar a Milà una dolorosa derrota contra el Reial Madrid. “Va ser una de les derrotes més dures de la meva carrera. Va ser inexplicable”, assegura Navarro, que des de fa unes setmanes és el mànager general de la secció de bàsquet blaugrana. L’exjugador vol començar la seva etapa als despatxos amb bon peu. “¿Set anys sense final four? És massa temps. Un club com el Barça sempre ha de guanyar coses. Portem diverses Copes del Rei, però l’Eurolliga és un objectiu clau i això passa per ser a la final four. Un dels objectius per al Barça és guanyar un títol gran com és l’Eurolliga”, argumenta.

“No vam començar bé en els play-off a casa. Juguem contra un equip que està molt bé, molt ben entrenat. Crec que ens vam confiar en el primer partit”, analitza Navarro, que durant dos anys ha liderat el bàsquet formatiu. El triomf de Joan Laporta a les eleccions va potenciar la seva figura dins de l’organigrama. “Tinc molta il·lusió. Ara és un moment complicat de la temporada, en què es decideix tot, i ens hem volgut mantenir una mica al marge. Molt content de ser aquí, l’equip em coneix, i crec que he estat ben rebut. Ara estem treballant per l’equip", afegeix.

“La nova junta i el president van confiar en mi per liderar aquest projecte. Al meu costat tindré Mario del Campo, que serà el meu adjunt, i també Mario Bruno Fernández, que serà el director esportiu que estarà amb el primer equip. Són gent de bàsquet. Del Campo estarà amb mi en tot tipus de negociacions i parlant amb la junta directiva. Fernández ha estat amb mi al bàsquet base i és gent de la casa. És molt treballador i hem fet un bon treball a la base des de fa dos anys. Amb il·lusió i sentit comú ho farem molt bé”, opina Navarro, que està molt content de tenir Pau Gasol a l’equip. El pivot està tenint més protagonisme a la Lliga Endesa que a l’Eurolliga. “És difícil per al Pau, després de dos sense jugar, rendir al màxim. Però no només és a la pista, també fora. És el que aporta als jugadors en cada entrenament, i ara està agafant el ritme, força, i cada dia pensa menys en el peu i ens ajudarà moltíssim”, explica.

Navarro, a qui Josep Maria Bartomeu va prometre una estàtua, es va retirar l’estiu del 2018. “Són gairebé tres anys. Al principi em va costar el fet de deixar de jugar, per les rutines, i ara és l’hora de ser aquí, després d’uns anys, més a pista, amb els companys, en contacte amb el primer equip, que feia temps que no ho feia”, diu.

Abrines, l'altre supervivent

L’altre supervivent de la final four del 2014 és Àlex Abrines, que no està aconseguint jugar al seu nivell habitual contra el Zenit de Sant Petersburg. “Divendres les coses no van sortir bé. Ells van jugar com si fos l’últim partit de la seva vida i nosaltres no vam ser capaços d’igualar el seu esforç i la seva intensitat. Des del primer moment es va veure que anàvem un pas per darrere”, assegura el jugador mallorquí. El partit decisiu es disputarà sense públic. “És una putada, però hem de tenir confiança. Ens hem guanyat el dret de jugar a casa i haurem de fer millor les coses per tornar a una final four”, diu el tirador, que considera el ritme com un dels aspectes clau d’aquesta eliminatòria. 

stats