Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 07/07/2020

Pau Ribas, una enciclopèdia verd-i-negra

Coneix tots els jugadors que han passat per la Penya

i
àlex Gozalbo
2 min
Pau Ribas amb la samarreta del Joventut de Badalona.

BadalonaLa sala de premsa del Joventut de Badalona està decorada amb les fotografies de tots els jugadors que han passat per l’entitat. “Els conec a tots, soc el soci 910 del club i aquests són els grans avantatges que puc aportar”. Pau Ribas va ser presentat com a nou jugador de la Penya, club al qual torna onze anys després de sortir-ne. Quan ell tenia 18 anys, l’ajuda d’Elmer Bennett, Carles Marco, Ferran Laviña i Paco Vázquez el va ajudar a créixer. Ara se sent amb el deure moral de fer el mateix. “Vinc a ajudar, a ser un més, amb la responsabilitat que això comporta. Intentaré donar un cop de mà a tots els de l’equip, siguin del planter o no. A mi em van ajudar i ara jo vull fer el mateix amb els joves de l’equip perquè m’agradaria que tinguessin una gran trajectòria”, resumeix, conscient del seu paper en l’engranatge verd-i-negre.

Ribas torna a Badalona amb ganes de recuperar la passió pel bàsquet. “La temporada passada no va ser gaire bona personalment i vaig tenir moments complicats. No n’estava gaudint ni em sentia còmode a l’equip. No podia ajudar els meus companys i tot això em va fer obrir els ulls quan vaig tenir temps de pensar i donar voltes a la meva situació”, diu l’escorta. El jugador reconeix que se sent “impactat” tant pel comiat que li va brindar el Barça com per la repercussió que ha tingut a Badalona la seva tornada al club. “És per estar-ne orgullós, i una mostra que els clubs han vist la meva implicació amb ells”, destaca.

Pau Ribas i Joel Parra

Joel Parra, un dels joves que ja tenen minuts al primer equip, va cedir ahir el dorsal número 4 de la Penya a Ribas. “Tornar a la Penya és un moment especial que esperava des de feia molt. La filosofia d’una columna vertebral amb jugadors de casa i estrangers que venen a donar un plus ha funcionat sempre. Estem en una situació similar a la de quan vaig marxar: era un gran moment, hi havia jugadors del planter amb nivell i implicació, estrangers que aportaven, els aficionats gaudien i el Palau Olímpic estava ple”, analitza Ribas, a qui quan era júnior Jordi Martí, actual director esportiu, li dirigia els exercicis de tecnificació.

El Barça renova Oriola i Kuric

El Barça, que continua pensant en Pau Gasol per completar la seva plantilla, va anunciar ahir dues renovacions. Pierre Oriola va ampliar el seu contracte quatre temporades més i seguirà defensant la samarreta blaugrana fins al 30 de juny del 2024. “He renovat pel club de la meva vida, el que porto al meu cor i on sempre he volgut estar”, va dir el pivot de Tàrrega. Kyle Kuric, per la seva banda, continuarà al club culer les tres pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2023.

stats