Bàsquet
Esports Bàsquet 16/06/2021

Jugadors compromesos per millorar una plantilla que engresca

Cubells, Navarro, Fernández i Del Campo ja dissenyen el nou projecte

i
Àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro felicitant Rolands Smits

BarcelonaJosep Cubells, Joan Carles Navarro, Mario Fernández i Mario del Campo, els nous homes forts de la secció de bàsquet del Barça, ja treballen per intentar retocar la plantilla d’un equip blaugrana que aquesta temporada ha aconseguit un doblet que feia anys que no s’olorava. El full de ruta inclou els fitxatges d’un base, un escorta, un aler i un pivot. Rokas Jokubaitis, Mario Hezonja i Sertac Sanli són alguns dels noms amb els quals està negociant el club.

 “La temporada ha sigut increïble. Tot i les dificultats, la gent ha estat molt compromesa. Feia temps que no guanyàvem un títol important i ara hem de seguir treballant per millorar coses de la plantilla. Volem jugar finals i intentar guanyar-les”, diu Navarro, que dimarts es va estrenar amb el seu primer títol com a mànager de la secció de bàsquet.

“La nota que li poso a la temporada és de 9 o 9,5. La llàstima va ser la final four. Tot i la lesió de Calathes vam lluitar fins al final contra un equip increïble. Volem que això sigui un canvi de cicle”, assegura Navarro, que vol convèncer Leandro Bolmaro i Pau Gasol perquè vesteixin una temporada més la samarreta del Barça. “És increïble com ha acabat la temporada el Pau. És un guanyador i confiava molt en la seva recuperació. Ha fet callar moltes boques. Ens agradaria que continués, però és una decisió seva. Està difícil, però tothom hi estaria encantat”, avança.

Les paraules del pivot, però, sonen a comiat. “He fet un esforç molt gran per acabar la meva carrera amb bones sensacions. Estic molt content i molt orgullós. Les prioritats a la vida canvien, ara vull estar amb la meva filla. Vull disfrutar de ser pare, que és una etapa meravellosa”, va dir Pau Gasol, que el 6 de juliol farà 41 anys.

Joan Carles Navarro, Mario del Campo i Mario Fernández.

El santboià no oblidarà la nit de dimarts amb facilitat. “Estic molt content d’haver viscut un moment tan especial a aquestes altures de la pel·lícula. Em va emocionar que em demanessin acceptar la copa. Vaig arribar al Barça per Navarro, per la seva gestió i perquè ell va fer tot el possible perquè jo vingués. El meu objectiu era tornar a les pistes i retirar-me d’aquest esport que m’ha donat tantes coses disfrutant. Ho he aconseguit”, explica Gasol, que encara no vol aclarir el seu futur.

Marc Gasol, un somni difícil

A banda d’intentar convèncer Pau Gasol perquè continuï, el Barça també vol engrescar el seu germà Marc. “M’agradaria que vingués, però de moment no veig opcions que pugui passar. Ho intentaré i lluitaré perquè pugui passar”, confessa Navarro.

“La idea és tocar algunes coses de la plantilla, però el nucli fort està fet. Intentarem construir la millor plantilla possible”, afegeix el mànager general d’una secció de bàsquet que confia en poder rebaixar el seu pressupost sense perdre competitivitat. “La idea de la nostra junta és que això no pot ser flor d’un dia. Busquem una sostenibilitat en l’elit, com havíem tingut fa uns anys. Nosaltres demanem a l’equip que sigui competitiu i que faci sentir orgullosos els seus socis”, resumeix Cubells.

stats