BÀSQUET - NBA
Esports Bàsquet 25/05/2015

LeBron James, amb 37 punts, dóna la tercera victòria de la final de la conferència Est als Cavaliers

Els Cavaliers estan a un triomf d'arribar a les finals de la NBA després de situar-se 3-0 en l'eliminatòria contra els Hawks

Efe
2 min
LeBron James entra a cistella durant el tercer partit entre els Cavaliers i els Hawks / JASON MILLER / GETTY

ClevelandNova demostració de classe i poder la que ha donat l'aler LeBron James després d'aconseguir un triple-doble que ha permès els Cavaliers de Cleveland guanyar 114-111 els Hawks d'Atlanta a la pròrroga del tercer partit de les finals de la Conferència Est que dominen 3-0.

James, que ha fet un començament de partit per a l'oblit –ha fallat els 10 primers intents de cistella–, ha sorgit al final com la gran figura que ha fet possible una altra victòria: ha aportat 37 punts, 18 rebots i 13 assistències.

Ara els Cavaliers –que han jugat el segon partit consecutiu sense el base titular Kyrie Irving, no s'ha recuperat de les molèsties que pateix als genolls– estan a només un triomf de tornar a les finals de la NBA per primera vegada des que les juguessin el 2007 també sota el lideratge de James.

Com a equip, els Cavaliers han aconseguit el 41% (40-97) d'encert en els tirs de camp i el 39% (14-36) de triples, comparats amb el 41% (36-88) i el 37% (11-30), respectivament, dels Hawks, que han perdut el duel sota la cistella, ja que ha capturat 42 rebots pels 56 de Cleveland.

L'expulsió abans que acabés la primera part del pivot dominicà Al Horford pel que els àrbitres han considerat una falta flagrant de segon grau comesa contra Dellavedova, en una lluita per una pilota perduda, ha pesat com una llosa en el joc interior dels Hawks. L'equip d'Atlanta també tenia la baixa de l'escorta Kyle Korver, el seu especialista en triples, lesionat en el segon partit amb un esquinç del turmell dret, que no li ha permès sortir en el tercer matx.

Sense Korver i Horford, que abans de ser expulsat havia aconseguit 14 punts i quatre rebots, el base Jeff Teague ha liderat l'atac dels Hawk: ha aconseguit 30 punts, 7 assistències i 6 rebots.

El temps reglamentari ha acabat amb empat a 104 després que els Cavaliers haguessin aconseguit un 4-0 en els últims 84 segons i després a la pròrroga, la figura de James ha estat la que ha decidit el matx, ja que ha anotat un triple a falta de 36,4 segons que ha posat el seu equip per davant en el marcador. James ha fet una penetració a cistella amb 12,8 segons per al final de la pròrroga i ha col·locat el parcial de 114-111 que seria el definitiu.

Els Cavaliers poden assegurar-se la classificació per a les finals de la NBA aquest dimarts si aconsegueixen la victòria en el mateix escenari del Quicken Loans Arena, de Cleveland.

stats