Bàsquet
Esports Bàsquet 09/09/2019

El MoraBanc Andorra defensarà el títol de la Lliga Catalana contra el Barça

El Baxi Manresa i el Joventut de Badalona han quedat eliminats

i
àlex Gozalbo
2 min
Nikos Zisis i Leandro Bolmaro

BadalonaEl MoraBanc Andorra i el Barça disputaran dimecres (12 hores, Esport3) la final de la 40a Lliga Nacional Catalana ACB en un remodelat Palau Olímpic de Badalona, que ahir va estrenar il·luminació. Els aficionats van disfrutar d’una entretinguda jornada de bàsquet que va servir per posar en valor la bona feina dels clubs catalans.

El MoraBanc Andorra va superar el Baxi Manresa (67-64) en una primera semifinal clàssica de pretemporada en què entre els dos equips van perdre 37 pilotes i van tenir percentatges d’encert molt baixos. “Ens fa molta il·lusió poder tornar a lluitar per la Lliga Catalana ACB i estem orgullosos de saber competir quan no estem encertats en atac”, va resumir Ibon Navarro, tècnic d’un conjunt andorrà que defensarà el títol aconseguit l’any passat a Lleida. “Estem en procés de coneixença del nostre equip, que té molts jugadors nous que s’han d’adaptar al bàsquet de l’ACB. Hem vist un partit típic de pretemporada, amb moltes pèrdues i baix encert, tot i que hem jugat un bon tercer quart”, va analitzar Pedro Martínez, que va avançar que el club manresà intentarà fitxar un substitut temporal per a Ryan Toolson.

La segona semifinal va tenir un millor ritme de competició. El Barça va patir per eliminar el Joventut de Badalona (85-87) en un partit molt entretingut que va oferir un bon espectacle i va fer vibrar els aficionats. Kyle Kuric, que va acabar amb 18 punts, va anotar la cistella decisiva a 3,6 segons del final. Carles Duran va recuperar Simon Birgander, que es va perdre la recta final de la temporada passada per lesió. Cory Higgins va rebre dos cops al llavi, es va marejar i no va poder disputar la segona meitat.

Homenatges al Palau Olímpic

La Federació Catalana (FCBQ) va aprofitar les semifinals per homenatjar Jaume Bassó i Jacint Doño, dos històrics de la Penya, i Anna Cruz, campiona d’Europa amb la selecció espanyola.

stats