LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 15/02/2015

El MoraBanc perd contra un Herbalife que reforça la seva moral per a la Copa (90-81)

El duel s'ha decidit després d'un parcial de 25-9 per als locals a l'inici del segon període. Els andorrans sumen vuit derrotes consecutives

Efe
2 min
Summers, de l'Herbalife, lluita per la pilota amb el base del MoraBanc Thomas Schreiner / ÁNGEL MEDINA / EFE

Las Palmas de Gran CanàriaL'Herbalife Gran Canària s'ha imposat aquest diumenge al MoraBanc Andorra en un duel que s'ha decidit després d'un parcial 25-9 per als locals a l'inici del segon període. Baéz (18 punts) i Kuric (14) han estat els màxims anotadors d'un combinat insular que trenca la seva ratxa negativa de tres derrotes consecutives a la lliga i s'omple de moral de cara a la Copa del Rei, mentre que Betinho i Green –els dos amb 13– han destacat en el bloc andorrà que suma la vuitena derrota seguida.

L'Herbalife ha gafat el comandament del partit des del principi davant un equip en dinàmica negativa, gràcies al seu encert exterior amb tres triples (15-5 min. 5). La defensa local ha ofegat els baluards ofensius dels de Joan Peñarroya, que han patir per superar Báez i Tavares, fins que l'entrada de Green i Schreiner –dos triples– ha ajustat el marcador després d'un parcial 2-9 (19-15, min. 8). Una altra empenta insular liderada per Kendall ha ampliat la renda, però un nou triple de Green sobre la botzina ha donat oxigen als de Peñarroya (25-18).

En el segon acte, García Reneses ha fet debutar el nouvingut Salin i l'escorta finlandès ha convertit el seu primer triple de groc per aconseguir el màxim avantatge del duel (37-24, min. 13). Després la superioritat ha quedat pal·lesa amb vuit triples d'11 intents al descans, mentre que Tavares –12 rebots– i Báez –màxim anotador amb deu punts– han encarrilat el partit, després d'un parcial 13-0 en només tres minuts (50-27, min. 17). El MoraBanc ha intentat sobreposar-se al parcial 25-9 groc en els primers cinc minuts i, després d'un parcial 0-7, han maquillat el marcador al descans (50-34).

A la represa, l'Herbalife no ha baixat la intensitat i ha seguit la seva línia de joc amb Bellas –12 punts, sis assistències i 22 de valoració–, Tavares, O'Leary i Báez colossals, posant la màxima renda en els 21 punts (69-48, min. 25).

La necessitat de l'equip andorrà s'ha encomanat a l'encert de Green i Navarro per conservar les seves escasses opcions de triomf (73-56, min. 28), però Salin i O'Leary han mantingut els 20 punts de renda al final del tercer quart (78-58).

L'Herbalife s'ha relaxat en l'últim acte i els exteriors visitants Stojanovski i Betinho han aprofitat per ficar-se en el partit i trencar la seva ratxa de set derrotes seguides en la competició domèstica, després d'un parcial 2-15 (84-78, min. 37). La zona de Joan Peñarroya ha fet encallar el quadre d'Aito, fins que Urtasun ha revitalitzat el seu equip des de l'exterior per renovar la seva plaça de 'play-off' i reforçar la moral de cara a l'imminent Copa del Rei (90-81).

stats