NBA
Esports Bàsquet 29/04/2014

La NBA suspèn el propietari dels Clippers que va fer comentaris racistes per a tota la vida

Donald Sterling també haurà de pagar una multa econòmica de 2,5 milions de dòlars

àlex Gozalbo
1 min
Adam Silver, durant la roda de premsa / REUTERS

BarcelonaA Adam Silver no li ha tremolat el pols en la seva primera gran decisió com a comissionat de la NBA i ha anunciat aquest dimarts que Donald Sterling, el propietari dels Clippers que va fer comentaris racistes, ha estat suspès per a tota la vida i rebrà una multa de 2,5 milions de dòlars (1,8 milions d'euros), el màxim permès. Aquesta quantitat econòmica serà destinada a obres benèfiques.

La NBA ha pogut comprovar que la veu que es pot escoltar a la gravació de TMZ és la de Donald Sterling, el qual obligarà a vendre la franquícia de Los Angeles. El fins ara propietari no podrà entrar a cap instal·lació de la NBA, ni posar-se en contacte amb el personal de la competició.

"Les seves paraules són ofensives i doloroses", ha explicat Adam Silver, que ha fet una roda de premsa a Nova York. El comissionat desconeix si Donald Sterling apel·larà la decisió de la NBA.

Adam Silver espera que la decisió calmi els jugadors, que havien demanat el màxim càstig possible.

Eric Garcetti, alcalde de Los Angeles, i Kevin Johnson, representant de la NBPA, s'han felicitat per la decisió, que han qualificat de valenta i necessària.

stats