BÀSQUET - CHAMPIONS LEAGUE
Esports Bàsquet 16/10/2019

El Nou Congost recupera l’idil·li europeu

Ryan Toolson reapareix liderant la victòria del Baxi Manresa contra el Polski Cukier de Torun (85-81)

i
àlex Gozalbo
3 min
El Nou Congost recupera l’idil·li europeu

BarcelonaEl Nou Congost va tornar a viure ahir un partit de competició europea després de 21 anys i va celebrar l’efemèride amb una emotiva victòria del Baxi Manresa contra el Polski Cukier de Torun (85-81). L’equip del Bages va recuperar un desavantatge de set punts contra un rival polonès que va exhibir un gran joc col·lectiu. Ryan Toolson va reaparèixer amb una actuació decisiva, ja que va sumar 21 punts en tan sols 18:20 minuts de joc. “No m’he oblidat de jugar a bàsquet. Al principi estava molt nerviós, però després d’anotar el primer triple tot ha sigut més fàcil. Estic molt content per com han anat les coses, sobretot a la segona meitat. Hem sabut desxifrar un partit igualat en els últims deu minuts”, va opinar l’escorta nord-americà. L’aportació de Pere Tomàs, Juampi Vaulet i David Kravish també va ser molt interessant.

“Ens ha costat molt trobar el ritme d’un partit molt tàctic, però hem aconseguit la victòria, que era el més important”, va assegurar Dani Pérez, que va suplir la baixa de Frankie Ferrari amb garanties. El millor del rival polonès va ser Damian Kulig, un atípic pivot que entén el bàsquet a la perfecció. El Polski Cukier de Torun va començar molt bé i va tenir diferències de set punts en diferents fases del partit, però no va ser capaç de mantenir la regularitat en el seu joc contra un Baxi Manresa que va saber connectar amb els seus aficionats.

Després d’un partit molt igualat, el Baxi Manresa va saber gestionar la recta final de l’enfrontament amb molta solvència. Els últims deu minuts dels locals van ser molt efectius contra un rival que va pagar el cansament acumulat dels seus jugadors clau. El tram final de Toolson va ser d’una gran efectivitat i va aportar molta seguretat al joc dels manresans. “Era un partit molt important per a nosaltres i estem molt contents per haver començat aquesta competició amb victòria. El rival no tenia nom, però ha fet un bon partit i hem d’aprendre a respectar tots els equips. El nostre equip lluita i ha sabut superar els moments de dificultat amb esforç i, en algunes fases, bon joc”, va resumir Pedro Martínez. L’entrenador del conjunt català va demanar calma per seguir fent créixer el projecte. “Hem d’intentar mantenir l’estabilitat independentment dels resultats i centrar-nos ràpidament en el següent partit”, va dir el tècnic.

Klemen Prepelic

Triple inversemblant a Badalona

Un triple inversemblant de Klemen Prepelic des l’altra costat de la pista va permetre que el Joventut de Badalona superés el Darussafaka Tekfen (85-82) en el partit corresponent a la tercera jornada de l’Eurocup. Carles Duran va tenir les baixes de Simon Birgander, operat d’un quist parameniscal al genoll esquerre, i de Shawn Dawson, que segueix recuperant-se de la seva lesió, però la Penya va oferir una versió molt sòlida. “Crec que hem començat jugant a un ritme massa baix. Després hem millorat la defensa, però hem fallat massa triples oberts i hem arribat a un final ajustat”, va analitzar l’entrenador. L’efectivitat en els llançaments des de la línia de tres punts va animar un equip verd-i-negre que va comptar amb bones actuacions de jugadors com Xabi López-Arostegui, que va acabar amb 17 punts. El conjunt badaloní va repartir 21 assistències en una nit en què Kerem Kanter va aportar els primers aspectes positius de la temporada.

Els aficionats de la Penya van retreure al club que dilluns no fes un comunicat per reaccionar a la sentència del Tribunal Suprem contra el Procés. Els seguidors van xiular Juanan Morales, president de l’entitat, i van exhibir diferents pancartes amb el lema “Llibertat presos polítics”, càntic que van repetir al minut cinc de cada quart del partit contra el conjunt turc.

stats