Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 28/02/2021

"De vegades n’hi ha prou amb un consell o amb l’actitud per donar exemple"

Pau Ribas i Ante Tomic, dues referències d'un Joventut que aspira a sorprendre el Barça

i
Àlex Gozalbo
4 min
Pau Ribas i Ante Tomic

BadalonaDiumenge de derbi català al Palau Olímpic de Badalona, on el Joventut rep el Barça (18.30 h, #Vamos). La Penya intentarà agafar a contrapeu un rival blaugrana que ha de disputar tres partits europeus en només vuit dies. El conjunt entrenat per Sarunas Jasikevicius ve de perdre divendres contra l'Asvel Villeurbanne i sap que dimarts i divendres tindrà dos partits de molta exigència contra el Panathinaikòs i el Baskonia. L'enfrontament serà especial per a Ante Tomic i Pau Ribas, dos jugadors amb passat culer que ara exerceixen el seu mestratge al jove vestidor de l'equip verd-i-negre.

"El Barça arriba a Badalona després de guanyar un títol important, i van arribar a l'aturada en un bon moment de ritme. Nosaltres volem intentar jugar el nostre millor partit i intentar guanyar", diu Tomic. El pivot croat reconeix que Pau Gasol és un referent per a ell. "És molt bo, segurament és el millor jugador espanyol de tots els temps. Quan era jove i tenia 20 o 22 anys era un dels meus ídols", avança. Un dels objectius del Joventut és millorar la quantitat de punts que ha rebut en els últims partits. "Hem analitzat la nostra defensa i és difícil trobar una explicació. Es parla de desig i concentració, però al mateix temps hem aconseguit anotar molts punts en atac. Aquest mes de març té molts partits, però nosaltres ens hem de centrar en els nostres objectius", apunta.

El jugador verd-i-negre fa un balanç positiu de la seva etapa a Can Barça, on encara té molts amics. "Em quedo amb les coses positives. Vam viure partits grans i vaig tenir la sort de compartir vestidor amb bons companys. Els treballadors del club també em van tractar molt bé. Vaig passar vuit anys en un mateix club, que és una cosa poc habitual. Tinc molts records", diu Tomic, que s'ha vist obligat a adaptar el seu joc a les característiques de la Penya. "La manera com estava jugant ha canviat una mica. Si ho comparem amb els dos o tres últims anys al Barça, sí. El meu estil de joc durant tota la meva carrera ha sigut semblant, però ara soc un dels jugadors amb més experiència a l’equip i, per tant, he d’ajudar els meus companys perquè les coses surtin bé. De vegades n’hi ha prou amb un consell o amb l’actitud per donar exemple. Pau Ribas i jo hi som per ajudar els joves a entendre que, quan estan sobre el parquet, el resultat no pot empitjorar. Què vol dir això? Que han d’estar seriosos i concentrats en la seva feina. Són nois joves, però tenen talent i estan jugant a la Lliga Endesa i a l’Eurocup, i això és un molt bon aprenentatge", assegura.

Ante Tomic, pivot del Joventut de Badalona.

"Vaig decidir que la meva etapa al Barça havia finalitzat durant el confinament. Com tothom, vaig tenir més temps per pensar. Durant la temporada no estava tenint ni el rol ni la importància que volia i no em sentia còmode. Sentia que no estava ajudant l’equip, però tenia contracte en vigor, i una cosa és el que et passi pel cap i l’altra la realitat. Per sort vam parlar i ens vam entendre", diu Ribas. L'escorta fa un balanç irregular de la seva etapa a Can Barça. "El resum és que va ser una etapa difícil. L’objectiu era jugar per guanyar títols i intentar aconseguir l’Eurolliga... He tingut bons moments i la meva responsabilitat ha anat canviant, però no ha sigut la millor època del Barça. No em queixo. Vam tenir més sort que desgràcies i el que em vaig emportar com a record és el camí", explica.

Carles Duran podrà comptar amb tots els seus jugadors per disputar el derbi català. "El Barça és ara mateix el millor equip d'Europa. Està en forma, en bona dinàmica i amb molts jugadors aportant molt. Serà un repte per a nosaltres, tot i que tenim molt més a guanyar que a perdre", reconeix l'entrenador verd-i-negre.

Tarda emotiva al Nou Congost (85-84)

El Baxi Manresa va superar ahir l’UCAM Múrcia i va sumar l’onzena victòria a la Lliga Endesa (85-84). L’equip de Pedro Martínez, que té la permanència a la butxaca i comença a somiar amb disputar el play-off, va saber mantenir la sang freda en una recta final molt igualada. El conjunt del Bages va malbaratar una renda d’onze punts (42-31) contra un rival que va capgirar el marcador a la segona meitat, però es va refer i no va deixar escapar el triomf. Frankie Ferrari va estrenar la seva segona etapa a l’equip sumant 10 punts i 6 assistències. Matt Janning va celebrar la renovació anotant 19 punts amb 4/7 en triples. El Baxi Manresa va repartir 19 assistències i va tornar a exhibir un joc col·lectiu en una tarda en què el seu rendiment va ser irregular. El pobre percentatge d’encert en els tirs lliures va ser la nota negativa. El club manresà va aprofitar el partit d’ahir per homenatjar alguns dels herois que l’any 1996 van aconseguir la Copa del Rei.

stats