LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 17/03/2013

Una Penya sense complexos sorprèn el Caja Laboral (89-79)

El FIATC Joventut s'ha presentat al partit amb 8 jugadors formats als seus equips inferiors, entre els quals ha brillat amb llum pròpia Alex Suárez, amb 12 punts i un tap

BadalonaEl FIATC Joventut ha sorprès a la Lliga Endesa després de derrotar (89-79) un Caja Laboral que s'ha confiat davant un rival minvat per les absències de Kuzmic i Fisher i que ha acabat pagant després de realitzar un fluix partit.

Els locals s'han presentat al partit amb vuit jugadors formats als seus equips inferiors, entre els quals ha brillat amb llum pròpia Alex Suárez, amb 12 punts, i un tap sobre Nemanja Bjelica quan faltava 1.30 pel final que ha resultat decisiu.

Albert Oliver, màxim anotador del partit amb 21 punts, ha fet oblidar el lesionat Corey Fisher amb un nou partit per emmarcar i ha conduït els catalans a una victòria que els manté en la lluita pel 'play-off'.

Fabien Causseur ha protagonitzat els primers compassos del partit en què el Caja Laboral ha pogut córrer, i això ha fet que manessin al marcador (13-19, min. 9). Dos triples consecutius de Quezada i un de Vives han donat el primer avantatge al Joventut (29-25, min. 12). Alex Suárez ha pres la mesura a Nemanja Bjelica i al costat de Pere Tomàs ha aconseguit que els locals arribessin al descans guanyant de 14 (53-39).

Al Caja Laboral li ha pesat molt el fet de tenir molts minuts a Pleiss i Lampe carregats de personals, fet que ha igualat el partit. Ben dirigits per Albert Oliver, els catalans han seguit ampliant les diferències fins a situar 20 punts amunt a l'inici de l'últim període (80-60, min. 31) després d'anotar 33 punts en el tercer quart.

El Caja Laboral ha reaccionat de la mà de Nemanja Bjelica i Tibor Pleiss per sumar un parcial de 4-17 que li ha donat opcions a arribar a un final ajustat (84-77, min. 38). No obstant això, la Penya no s'ha arronsat davant l'allau de joc dels vitorians. Un triple d'Oliver (87-77) i un tap d'Álex Suárez a Nemanja Bjelica han encarrilat el triomf dels badalonins que ha rubricat el base verd-i-negre 31 segons abans del final.