Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 09/10/2018

La Penya aprèn a blindar el talent sorgit del seu bressol

El club canvia d’estratègia per evitar noves sortides prematures

i
àlex Gozalbo
2 min
Juanan Morales, Xabi López-Arostegui i Jordi Martí a la sala de premsa del Palau Olímpic de Badalona.

BadalonaEl Divina Seguros Joventut ha canviat d’estratègia per evitar que es repeteixin sortides prematures com les de Guillem Vives, Álex Suárez o Alberto Abalde. “Hem intentat protegir-nos més i cuidar més el jugador perquè no tingui una sortida tan fràgil”, reconeix Jordi Martí, director esportiu d’un club verd-i-negre que dilluns va anunciar la renovació per tres temporades de Xabi López-Arostegui. “Volem transmetre un projecte de present i futur amb jugadors com Xabi López-Arostegui, José Nogués, Albert Ventura, Simon Birgander, Arturs Zagars, Joel Parra i Neno Dimitrijevic. Si repassem la història, quan el Joventut ha tingut força i èxit és quan hem pogut retenir el talent. És el que busquem, que no ens passi com amb els tres últims casos. Hem de tenir una resposta perquè els jugadors formats al planter vegin que aquí hi ha un projecte esportiu i econòmic. Volem fer una aposta de present i de futur”, resumeix.

“La renovació de López-Arostegui reforça el projecte en què estem immersos. Quan la gent perd la confiança en la teva aposta és difícil convèncer els jugadors”, opina Juanan Morales, president d’un Joventut de Badalona que està immers en una ampliació de capital assegurada per Scranton Enterprises, un vehicle d’inversió controlat per la família Grífols.

Xabi López-Arostegui només té 21 anys, però ja és un dels pals de paller del Divina Seguros Joventut. “Estic molt content que el club continuï apostant per mi. És la meva vuitena temporada, però jo encara continuo formant-me. He de fer un pas important en la meva carrera i seguir creixent”, explica l’aler.

“La Penya em va donar l’oportunitat de formar-me com a jugador i com a persona. Quan tenia 18 anys em van oferir el meu primer contracte professional i ara m’han ofert la renovació. És una aposta important per a les dues parts. És el lloc ideal per seguir creixent i espero fer-ho en els pròxims quatre anys”, diu el jugador de Getxo, que va arribar a Badalona amb 14 anys. La temporada actual ha de servir perquè es consolidi entre els millors jugadors estatals de la Lliga Endesa. “Afronto l’any amb ambició i il·lusió. La temporada passada va ser un any dur i ens ha de servir d’aprenentatge”, reconeix.

“L’esforç que el club ha fet als despatxos ha donat credibilitat i viabilitat al projecte. Això és un estímul per als jugadors. La NBA està bé, però no és fàcil arribar-hi. Per als jugadors dels planter la Penya és el millor lloc i seria bonic que els joves estiguéssim junts uns anys. Espero que el meu pas per aquí sigui un exemple. Mostro la meva confiança en el club i espero que els altres també ho facin”, resumeix.

stats