Lliga Endesa
Esports Bàsquet 15/03/2014

Barça - La Bruixa d'Or Manresa, duel català al Palau Blaugrana

L'equip manresà juga aquest diumenge (12.30 hores, Esport3) al Palau Blaugrana, on tan sols ha aconseguit guanyar una vegada

àlex Gozalbo
2 min
Max Kouguerre i Álex Abrines / ACB PHOTO

BarcelonaDesprés d'exhibir el seu bon moment de forma contra l'Olymiacos, el Barça rep aquest diumenge (12.30 hores, Esport3) La Bruixa d'Or Manresa al Palau Blaugrana, on l'equip del Bages tan sols ha aconseguit guanyar una vegada. La derrota culer data del 19 d'octubre de 1996, quan un equip entrenat per Salva Maldonado va donar la sorpresa (72-84).

Joan Creus, actual director esportiu del Barça, i Pere Capdevila, el seu homòleg a La Bruixa d'Or, compartien vestidor en un equip manresà en què també hi havia Linton Townes, Granger Hall o Bryan Sallier. L'equip blaugrana, que tenia Arturas Karnisovas com a gran estrella, estava entrenat per Aíto García Reneses.

La Bruixa d'Or, que aleshores competia amb el nom comercial de TDK, va aconseguir l'any 1994 una altra victòria a la pista del Barça, però el partit es va disputar al Palau Sant Jordi. En total, l'equip manresà acumula 33 derrotes en 25 partits com a visitant contra el conjunt blaugrana.

"El Barça juga amb un gran ritme i té talent. Estic content de com ataquem i intentarem donar un salt qualitatiu en defensa", assegura Borja Comenge. "Aquest partit té alguna cosa especial per a mi, no ho negaré", opina l'entrenador de La Bruixa d'Or Manresa, que abans entrenava el filial blaugrana.

Joan Creus, base de La Bruixa d'Or Manresa i fill del director esportiu del Barça, porta tres partits sense jugar, però Borja Comenge no descarta que pugui tenir minuts al Palau Blaugrana. "Joan Creus fa temps que no juga, però no el tinc oblidat. Si jo el veig preparat i el moment de partit acompanya, jugarà. Està treballant bé", diu el tècnic. L'exbase del Barça B té una mitjana de 12 minuts, 1,7 punts i 1,8 assistències per partit a la Lliga Endesa. L'últim partit que va disputar va ser el 16 de febrer contra el Rio Natura Monbus.

Després del desgast de divendres, Xavi Pascual estudia si fer canvis en la seva convocatòria. "No tinc la sensació que vagi a ser un partit fàcil", avisa l'entrenador del Barça, que no es refia de les nou victòries de diferència.

stats