Mundial de Turquia 2014
Esports Bàsquet 25/09/2014

"No ens agrada perdre ni al parxís": la selecció espanyola femenina de bàsquet demana protagonisme

El combinat de Lucas Mondelo debuta aquest dissabte al Mundial, que es disputa a Turquia

àlex Gozalbo
1 min
Sílvia Domínguez / FEB

Barcelona"Si una cosa ens caracteritza és que no ens agrada perdre ni al parxís". La frase d'Anna Cruz, una de les sis jugadores catalanes de la selecció espanyola, resumeix el caràcter d'un combinat que a partir d'aquest dissabte disputarà el Mundial de Turquia. Motivat per la medalla d'or aconseguida en l'últim Europeu, l'equip que entrena Lucas Mondelo aspira a disputar les semifinals del campionat. "El que va passar a França va ser increïble, però és història. Hem de posar el marcador a zero", adverteix Laia Palau.

"Som un grup i cada jugadora dóna el màxim", recorda Marta Xargay. La selecció espanyola comparteix grup amb el Japó, el Brasil i la República Txeca. "Hem d'afrontar la primera fase amb molta seriositat", adverteix Núria Martínez.

"Donem el millor de nosaltres i per això la gent s'acaba enganxant", opina Sílvia Domínguez. "Aquest és el meu tretzè any seguit a la selecció, el meu objectiu és posar-les a totes a ratlla", bromeja Luci Pascua.

El combinat espanyol afronta el campionat sense Elisa Aguilar ni Amaya Valdemoro, les dues jugadores que han marcat la trajectòria durant els últims anys. "Ara no tenim grans estrelles sinó un equip", resumeix Lucas Mondelo.

stats